cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

dojenje in anticelulitne kreme?

clock-img

14.04.2006, 11:52

clock-img

tulip

pencil-img

917

Ne vem če to spada na ta forum, a vendar:
Kaj menite o vplivu anticelulitnih krem , ki s svojimi sestavinami prehajajo v telo matere, na dojenega otroka?
Je to nepomembno, ko otrok je že ostalo hrano in se doji le 3x na dan?

clock-img

14.04.2006, 12:01

clock-img

taška30

pencil-img

2758

user posted image  Jaz ne vidim povezave. Saj sestavine iz kreme ne prehajajo v krvni obtok, pa potem v mleko. Delujejo lokalno, na mestu uporabe. Saj po prsih se pa ne mažeš z njimi?!?

clock-img

14.04.2006, 12:08

clock-img

tulip

pencil-img

917

Ne, a vseeno sem malo skeptična... Kljub lokalnemu nanosu se mi zdi možno, da prehajajo v mleko...
Zato me zanima vaše mnenje oz. izkušnje.

clock-img

14.04.2006, 13:39

clock-img

ona

pencil-img

3685

Imam hčerko 15 mes. in odkar pomnim se mažem s kremami proti celulitu in s tamalo je bilo vedno ve ok in jo še vedno dojim.Tako,da po moje nima vpliva na dojenje!Bolj je kontra reakcija,kako dojenje vpliva na celulit,ker baje,da te kreme niso dosti učinkovite med dojenjem.To sem nekje slišala,nisem pa sigurna.Jaz celulita nimam prav ful,nekaj pa ga vseeno je in se vedno mažem,bolj preventivno,da ga ne dobim še več!

clock-img

14.04.2006, 17:57

clock-img

niki#

pencil-img

73

anticelulitne kreme med dojenem definitivno niso primerne.... če gre vse v mleko ( oz. v linfni sistem, kri, mleko ) bodo šle tudi sestavine teh krem, ki absolutno niso namenjene prehranjevanju! Če dojiš se moraš pač tem stvarem odreči!

clock-img

14.04.2006, 18:38

clock-img

Nej

pencil-img

268

Jaz sem si v času nosečnosti hotela kupit anticelulitno kremo. Pa sem naletela v drogerijo, ko so strokovnjaki predstavljali neko firmo krem in takih zadev (ne spomnim se katera firma). Pa so mi takrat rekli naj ne uporabljam anticelulitnih krem v nosečnosti, ker so to kreme, ki prodrejo globoko v kožo in lahko tudi v pridejo tudi v kri. Tako da si jih nisem kupila.
Mislim pa da uporaba anticelulitnih krem v mejah normale ne bi škodovala mleko in s tem posledično dojenčku.

clock-img

14.04.2006, 22:22

clock-img

Anonimen

Ma, če bi toliko prehajale v kri in če bi toliko škodovali kolikor doječe mamine in nosečnice "paničarimo" bi seveda na vsaki kremi pisalo, da se jo med nosečnostjo/dojenjem ne sme uporabljati. Če bi res škodovala, bi se proizvajalci že zdavnaj zaščitili s takimi opozorili.

Sicer je pa moje mnenje: za tak denar kot stanejo anticellulitne kreme si raje kupim tekaški dres. Tek definitivno deluje na krvni obtok...

clock-img

15.04.2006, 16:40

clock-img

niki#

pencil-img

73

caffe a se ne bi raje obratno vprašala?! Zakaj raje ne napišejo, da škodi? Jaz mislim, da je naivno razmišljati, da nam bodo postavljali velike stop znake, če pa lahko pokasirajo .... če na kremi ne piše, da je testirana na nosečnicah in mamicah, ki dojijo in da je to ok potem verjetno ni...!!! 
Nej, če nekaj takoj nima učinka še ne pomeni, da je zdravo ali da ne škodi.... to se lahko pokaže šele  s časoma.... takrat ko že pozabiš kako brezbrižen si bil...

clock-img

16.04.2006, 17:11

clock-img

Anonimen

Ma, ja. Sej zato je pa bolš trenerko alpa tekaški dres kupit. Pa rit zmigat. Je dokazano bolj zdravo. Pa ne gre samo za celulit, ampak tudi za kondicijo, dušo...in predvsem: za MANJŠO RIT! user posted image




< Sporočilo je popravil caffee -- 16.4.2006 17:14:40 >

clock-img

16.04.2006, 17:26

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem