cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

dojenje in šport

clock-img

14.03.2006, 18:35

clock-img

meta22

pencil-img

562

Živjo!

naš user posted image  ima 2 meseca in se polno dojiva. ker nimam problemov bi spet rada začela z športom. pred porodom sem bila kar aktivna, pa mi že pošteno manjka potenje!!! sem pa danes od znanca zvedela, da če telovadiš ko dojiš, lahko izgubiš mleko!!! ali je to res?

hvala za odgovore

LP
Meta

clock-img

14.03.2006, 19:01

clock-img

rozi81

pencil-img

718

Baje da je res če pretiravaš, nisem pa še slišala za konkreten primer. Dejstvo pa je da se mleko dela, ko počivaš in takrat, ko sem bila res ceu dan aktivna (ne govorim o športu ampak pospravljanju) se je fajn poznalo na mleku kot takrat, ko je bilo vse bolj na izi.
Tako, da moje mnnje je da mogoče še malo počakaš.

Čimveč mleka ti želim, tudi če boš športala.

Lp S

clock-img

14.03.2006, 19:03

clock-img

sasha

pencil-img

12

user posted image  da izgubiš mleko??? Pomoje ne... samo ni za pretiravat s kakšnim body attackom. Brala sem, da je dobro telovadit takoj po dojenju, ker naj bi se pri intenzivnem rekreiranju izločal nek hormon, ki spremeni okus mleka..

Lp.

clock-img

14.03.2006, 19:11

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Če se fizično naprezaš, se definitivno zmanjša produkcija mleka.

clock-img

14.03.2006, 20:51

clock-img

beti 1

pencil-img

1684

Tudi ko polno dojiš se lahko športno udejstvuješ, je pa zelo priporočljiva zmernost, kot med nosečnostjo. Če hočeš zmanjšati možnost, da boš imela manj mleka moraš poskrbeti, da zaužiješ zares zadosti tekočine in hrane in to redno med vadbo ne samo pred in po njej. Lahko se ti tudi zgodi, da bo otrok pri dojenju po vadbi manj pil ali zavračal mleko, saj ima lahko nekoliko drugačen okus.
Če boš imela pravo mero se bosta dobro počutila oba, ti in tvoj user posted image .
Priporočam tudi previdnost pri športih ki ibremenjujejo sklepe, posebej okoli medenice, saj so vezi vsaj še šest mesecev po porodu bolj raztegljive in je zato veliko večja možnost poškodb, ki jih je tudi težje pozdraviti kot sicer.

lp
beti 1

clock-img

14.03.2006, 21:02

clock-img

Pikica76

pencil-img

290

Po dveh mesecih sem začela z step aerobiko in ni bilo nobene spremembe pri dojenju, kvečjemu še več mleka sem imela, ker sem imela nekaj časa zase, da sem se sprostila in pozabila na dojenčka za nekaj trenutkov. Bila na body attacku pa smo preveč skakali so me pa joški boleli:) tako, da to zame odpade.

clock-img

16.03.2006, 22:17

clock-img

sun123

pencil-img

85

Izkušnje tekačic-dojilj: http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=7491&t=7482

Jaz telovadim od drugega tedna po porodu vsak dan. Najprej sem štartala lepo počasi po 10 min dva tedna, potem 3 tedne po 20 minut in to cca 5 dni na teden. Sedaj 3 meseci po porodu pa telovadim po pol ure, uro, odvisno koliko imam časa. Od cardio combata do ... Da bi imela kaj manj mleka? Se mi ne zdi. Počutim se odlično. Edini problem je, da mi zaradi povečanih prsi noben športen modrček ne stoji dobro in mi vse skupaj preveč skače.

clock-img

17.03.2006, 09:03

clock-img

mml

pencil-img

4156

Jaz sem prejšnji mesec začela hodit na fitnes in ni naša user posted image  nič protestirala pri dojenjum pa tudi mleka ni bilo nič manj. Je pa res, da sem veliko pila in nisem pretiravala...pulz do 160/min



_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem