cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

dobrodelnost ob rojstnem dnevu

clock-img

30.12.2009, 13:25

clock-img

vodica

pencil-img

98

V začetku leta bom praznovala rojstni dan-okroglo - pa sem razmišljala o tem da bi rekla povabljenim da naj namesto daril dajo denar ki bi ga jaz potem namenila družini ki to potrebuje.Kako to povabljenim razložit jih bo okrog 20 in bom vabila ustno brez vabil pa ne vem kako to ljudje sprejemajo,ali imate kake izkušnje s tem ali ste pripravljen odstopit svoja darila nekomu ki to potrebuje,sej velik ne bo ampak vseeno čutim da neki lahko neredim v to smer,ker tolk denarja pa nimam da bi iz svoje denarnice lahko še darovala pa vedno bolj razmišljam v to smer.Zanimajo me vaše izkušnje oziroma kaj bi vi naredili.

clock-img

30.12.2009, 13:30

clock-img

mojca*

pencil-img

533

to je zelo lepa gesta od tebe in tudi dober predlog za nas ostale...

jaz bi jih povabila pisno in na vabilu nekako probala spesnit v to smer, da bi jim namignila svoj namen.

clock-img

30.12.2009, 17:12

clock-img

Spark

pencil-img

1863

Kolegica je pred leti vse prijatelje obvestila, da jim ne bo pošiljala voščilnic in ne kupovala daril, ker bo ta denar namenila- ona je takrat za neko zavetišče živali. In tudi vse nas je prosila, da če ji želimo kaj kupiti, da naj nakažemo denar na zavetišče.
Meni se je to zdelo prav lepo.

clock-img

31.12.2009, 09:54

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

Ja to pa res ni problem. Splh če boš ustno. Ti kar reci, da naj namesto darila, dajo isto količino denarja tja, kamor si si zamislila. Po moje ne bodo zamerili.

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

08.01.2010, 06:50

clock-img

lumpy

pencil-img

874

Moja izkušnja, meni osebno se zdi to tudi dobra ideja, ampak mi smo ravno letos ( no že lani) imeli tak primer.
Gospa je praznovala 70 let in ker je stara in ima vsega dovolj, je vsem predlagala da ne kupujejo daril, ampak denar dajo za neko društvo, kjer ona živi. Zadeva se ni obnesla, ker ljudje so tako nedojemljivi za nove stvari, da je za znoret....raje si naredijo dvojne stroške....

Vsi so bili mnenja da brez darila pa res ne moreš priti na praznovanje, in vsak je nekaj kupoval, od rož, stekla....

Nekateri so potem kljub temu še nekaj dali za tisto društvo, nekateri pa sploh ne...tako da se zadeva ni obnesla, nihče ni prišel brez darila, kljub temu da se veliko gostov sploh ni poznalo med seboj in se niso dogovarjali med sabo ( bili so namreč iz Avstrije, Slovenije....)

_____________________________

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

clock-img

08.01.2010, 06:52

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

IZVIRNO SPOROČILO: vodica
Zanimajo me vaše izkušnje oziroma kaj bi vi naredili.


Izkušenj s tem nimam, bi pa jaz vseeno prinesla darilo, ker je zame rojstni dan pač dan, ko se obdaruje slavljenca, dobrodelnost pa je nekaj, kar naj bi že tako ali tako počel, ne glede na to, kdaj je kdo rojen.

clock-img

08.01.2010, 14:10

clock-img

sajablue

pencil-img

46

uh men se pa tkole zdi:

tistim, ki zadeva ne bo všeč, naj ti kupijo uporabne zadeve in jih ensi na karitas ali nekaj takega!!! žal se danes dobrodelnost v nakazovanju denarja iznakaže!! nevem če 20% tega kar nameniš dobi tisti, ki to potrebuje! žal si morajo šefi in uslužbenci najprej plače porihtat in kar ostane gre tistim, ki si pravzaprav to zaslužijo....če pa daš nekaj materialnega, pa dvomim da folk to nese domov.... dobijo res tisti, ki rabijo.....

drugače pa je ideja super, vendar menim, da to poveš po telefonu in ne pisno, ker potem ne veš reakcije ljudi, in zna bit celo tako, da ne bo povabljencev na roj dan.....

žal!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem