cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

do kdaj mamice dude?

clock-img

31.10.2010, 15:20

clock-img

biga

pencil-img

838

Moja hči bo stara 8 mesecev, čez dan se približno trikrat doji, potem ji dodam mleko, pa še vmes za uspavanje, če nismo v vozičku ali avtu, ker z nošenjem ne zaspi. Ponoči pa dojenje non stop. Ko zvečer zaspi na dojki ali flaški okoli osmih, jo položim v posteljico, kjer je nekdaj spala do enih, dveh, potem spet dojenje in spanje, zadnje tedne pa se zbudi že po uri ali dveh. Ne pomaga božanje, nošenje, nič, razen, da jo spet priklopim. Tako je vsako uro ali dve ponoči, ne da se mi je skoz prestavljat ven iz njene posteljice k sebi in nazaj. Če je ne dam na dojko, se razčuje in vrešči, drugače ne zaspi. Zanimajo me podobne izkušnje tistih, katerih otroci so zelo navezani na mamice, ki ne marajo dude, ampak skoz bližino in toploto mamice. Koliko časa so se ponoči dojili, kako ste jih odstavile, kako potem uspavale? Upam, da se bo moja punčka sama, ker nočem nekaj na silo, samo problem je, ker jaz ponoči nič ne spim. Da bi jo pustila jokat, pa ni moja metoda. Je kateri uspelo na lažji način?

clock-img

31.10.2010, 21:30

clock-img

parga

pencil-img

46

Biga, a ti svoji hčerkici ne daješ goste hrane? Sprašujem pa zato, ker je mogoče lačna in se zato zbuja ter hoče "joško".
V knjigi, ki jo imam od Penelope Leach, sem prebrala, da ko se pričnejo takšne zadeve, kot si ti opisala, pomeni, da otroku dojenje ni dovolj in da je potrebno začeti z gosto hrano.

clock-img

31.10.2010, 21:35

clock-img

izgubljena_ovcka

pencil-img

438

Welcome to the club! Pri nas se je nehalo, ko je meni pisker odneslo pri 14m (pa mi ga verjetno ne bi če ne bi bila spet noseča). Takrat sem ukinila dojenje povsem (itak se je čez dan dojil samo pred opoldanskim spanjem). Sočasno je šel tudi v svojo sobico. Uspavali smo ga z držanjem za rokico. Ponoči se je pa kar sam od sebe nehal zbujat ko smo dojenje ukinili.

Do takrat sem pa "trpela" in vsakič ko se je zbudil sama pri sebi spustila kakšno sočno...

Ta drugemu sem dudo poturila prvi dan po prihodu iz P in še danes sem vesela! Če se ponoči zbudi, hop duda v usta in že smrči naprej. Luksuz! user posted image user posted image

In NE, najverjetnjeje ni lakota. Naš je lahko ob osmih pojedel kašico iz 210 ml mleka, čez dve uri se je zadnjič dojil. Le kako bi bogu milem naj bi bil lačen!?

< Sporočilo je popravil izgubljena_ovcka -- 31.10.2010 21:36:17 >

clock-img

31.10.2010, 21:58

clock-img

MAŠKA

pencil-img

1605

Pri nas je enaka težava, tako da ti nasveta ne morem dat,edino tolažbo, da nisi sama. Čez dan se sploh več ne dojiva, zadnja dva tedna mi je celo uspelo damo navadit, da zaspi brez vsakršnega uspavanja. Ampak potem se zbuja na dve uri in samo ziza jo spravi nazaj v spanec... zato tudi jaz čakam kakšen čudežen nasvetuser posted image

_____________________________



Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

clock-img

31.10.2010, 22:03

clock-img

izgubljena_ovcka

pencil-img

438

Saj pravim, neha se ko ti dop****, bolj preprosto se ne da povedat. Sem pa jaz vztrajala tako dolgo, ker se mi je zdelo, da je še nekako majhen, da se ne bi več dojil (sem ga pa toliko poznala, da sem vedela, da polovičarstvo ne bo palilo... skratka dojenje čez dan in ponoči tudi ali pa čisto nič). Dojila bi še dlje če ne bi bila primorana nehat (po svoje je bilo pa kar dobrodošlo user posted image ).

clock-img

01.11.2010, 11:35

clock-img

Serendipity

pencil-img

5124

Pri nas je bila podobna zgodba glede nočnega dojenja, uspavanja, ipd. Slepe dude ni marala, stekleničke ni marala - le mamina je bila ta prava. Najprej sem ukinila dopoldansko dojenje, potem popoldansko, potem pri 11. mesecu sem (končno) ukinila večerno uspavanje z dojenjem in nato še nočno dojenje - kar je bilo tudi do 7x/ noč - j* ga, je hitreje zaspala - vsaj tak sem si mislila. Potem pa sem riskirala nekaj noči (pravzaprav niti ne cel teden - pričakovala sem, da bo trajalo najmanj en mesec) in jo namesto nočnega dojenja vedno pocartala, zapela ''najino'' pesmico, ji govorila pravljico - najprej je bil velik jok, potem pa je že spala. Sem pa vztrajala. In od takrat naprej - spimo vso noč! Zdaj se odvajave še od jutranjega dojenja.
Ni bilo popolnoma brez joka, dretja, kričanja - ampak, če si ob njej, jo stisneš k sebi, zapoješ pesmico ali govoriš pravljico, ji malce joka ne more škodit. Jaz sem tudi hotela popolnoma brez joka, pa ni šlo. Sem ji pa tudi govorila zgodbo o medu Jaki, knjigici ki jo rada gleda. Z istim tonom kot da bi brala knjigico in je takoj nehala z jokom in poslušala.
Ko so že večji, jim dojenje pomeni povečini cartanje. Le pokazat jim moramo, da se tudi drugače lahko lepo pocarta.
Jaz se držim pač načela step by step. Ponoči in čez dan se sploh ne spomni več na to. Zjutraj pa le občasno, pa še to jo zamotim s čim.

No, to je moja izkušnja z našo bivšo zizomanko. Mogoče ti bo pa šlo na tak način.

No, nekatere pa pravijo, da so bili atiji čudežna pomoč pri odvajanu nočnega dojenja. Ampak mora biti vztrajen. user posted image moj ni bil, njemu je že minutka jokca bila dovolj in ni mogel več user posted image

< Sporočilo je popravil Serendipity -- 1.11.2010 11:37:02 >

clock-img

01.11.2010, 12:20

clock-img

žab*ca

pencil-img

395

Dojila do nekje 17/18 meseca,in imela popolnoma enake težave,dokler mi ni dop....,kot piše predhodnica in dop....mojemu. Popoldansko delo je mene rešilo,da se je naš otrok znal uspavati tudi pri očitu,ne samo na mamini joški (baje brez kakih posebnih problemov),ponoči pa se je tudi partner premaknil ob njegovo posteljico in pomaga njegova čudežna beseda pšt :).

Je pa res,da se še sedaj pri dveh letih,kadar zaspi z mano,mora z rokco poigrati z bradavičko user posted image . Temu jaz pravim obsedenost z joški,kaj še bouser posted image .

Nasvet,angažiraj očeta,mogoče tudi pri vas pali.

clock-img

01.11.2010, 13:07

clock-img

biga

pencil-img

838

Hvala vsem. Seveda že dajem hčerki gosto hrano, in to od 5,5 meseca. Zdaj ima 2 obroka, kmalu bom uvedla še tretjega goste hrane. Tako da mislim, da ni lačna. Bom pa zamenjala mleko, da vidim, če bo drugega več popila. Zdaj imava še Aptamil ADC za alergike in ji očitno ni tako dober, ker poleg dojenja spije max. 100 ml, pa še to redko. Atija pa že angažiram. Popoldne recimo, meni ne uspe, da bi zaspala brez dojke. Če jo nosim, samo jok. Jo prime ati, pa kmalu neha in zaspi. Ponoči jo je parkrat nosil, ko je jokala tudi na dojki, pa je po nekaj minutah dretja zaspala. Sicer pa še nisva probala, da bi jo ponoči on dvignil, ko se zbudi, in jo nazaj uspaval. Bova poskusila en vikend. Se tolažim, da bo enkrat znala sama nazaj zaspati, čeprav je to zdaj slaba tolažba, ker sem totalno neprespana.

clock-img

01.11.2010, 14:07

clock-img

Serendipity

pencil-img

5124

IZVIRNO SPOROČILO: žab*ca


Je pa res,da se še sedaj pri dveh letih,kadar zaspi z mano,mora z rokco poigrati z bradavičko user posted image . Temu jaz pravim obsedenost z joški,kaj še bouser posted image .




user posted image user posted image user posted image user posted image Pri nas isto - ali pa le toliko, da da rokico pod modrc (in preveri, če je še vse na mestu) user posted image user posted image user posted image user posted image

biga - jaz sem se sprijaznila, da pač potrebuje nekoga ob sebi, da zaspi. Mi je fajn se cartat z njo. Pa jo lahko vsi uspavajo, le cartat se morajo, pa ji pet in zaspi. Saj bodo tak prehitro odrasli - vsaj tak si jaz mislim - ziher me v svojih najstniških letih ne bo prosila, naj jo dam spat user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.11.2010, 12:41

clock-img

Grizo

pencil-img

263

IZVIRNO SPOROČILO: biga
...čez dan se približno trikrat doji, potem ji dodam mleko, pa še vmes za uspavanje, če nismo v vozičku ali avtu, ker z nošenjem ne zaspi. Ponoči pa dojenje non stop. Ko zvečer zaspi na dojki ali flaški okoli osmih, jo položim v posteljico, kjer je nekdaj spala do enih, dveh, potem spet dojenje in spanje, zadnje tedne pa se zbudi že po uri ali dveh. Ne pomaga božanje, nošenje, nič, razen, da jo spet priklopim. Tako je vsako uro ali dve ponoči, ne da se mi je skoz prestavljat ven iz njene posteljice k sebi in nazaj. Če je ne dam na dojko, se razčuje in vrešči, drugače ne zaspi.


biga, pri nas je bilo popolnoma enako... in mala pupa ima tudi 2,5 leta starega bratca, ki šele kakšen mesec čez noč spi. Prej pa sem letala v njegovo sobo, medtem pa se je mala razburila, da sem ji vzela dudo (beri joško). Tako, da sem bila že popolnoma izčrpana in ko sem nekega večera dobila še migreno, mi je prekipelo oz. dop*** kot pravi izgubljena ovcka user posted image .
In sem jo najprej ponoči ukinila (sem odmaširala spat v dnevno in jo prepustila atiju, ki ga zbudi šele pošteno dretje). Se je prve 2 noči zbujala in protestirala a ker mamice ni bilo na spregled in je ati pač reagiral le ko je bilo res hudo, je kmalu ugotovila, da se sploh ne splača zbujat. In zdaj kar naenkrat prespi vso noč! Od 19h do 6h! Prej pa neprestano zbujanje in dremanje na joški. Po 1 tednu sem joško ukinila še čez dan. In uspešno abstiniramo že 1 teden.
In kaj sem na koncu ugotovila, da sem sem se odvajanja veliko bolj bala, kot pa je njej bilo v resnici travmatično...ah, ja. Take pač smo mamice. Moj me zdej ves čas zeza, da sem se jaz odvajala od dojenja, ne ona user posted image In do neke mere ima prav...


_____________________________

Ta teden knjižna nagradna igra na http://www.facebook.com/knjiznikoktajl . Nagrade: Nesbo & Juul.

clock-img

11.11.2010, 12:57

clock-img

alexjera

pencil-img

125

Kjer je dojenje je težko odstavljanje.

Meni je prvič meleka zmanjkalo po 3 mesecih, nič lažjega.

V drugo se pa dojimo že eno leto, res je to še samo cartanje zvečer in zjutraj. Najprej ornk porcijo večerje, nato pa še joško za po vrhu. Zadnje čaše opažam, da 10x potegne na eni in 10x na drugi in zaspi, enako je cca. ob 6 uri, ko vstanem za v službo, ga pristavim potegne malo na eni, pa malo na drugi in spi dalje.
Problem nastopi, kadar je prehlajen ali ima kakšno drugo težavo, potem bi se pa dojil vsako uro, malo pocuclja pa spi dalje.

Mi je že 100x dop******, ko me je ugriznil, ko sem šla v službo, ko je šel v vrtec, ko se pogledam v ogledalo, ko ne morem zapeti nobenega suknjiča . . .
pa še vedno vstrajam zaradi njegove alergije in vrtca, saj je dojenje še vedno najboljša zaščita. Mislim oz. prepričana se, da ga bo samo minilo.

clock-img

23.11.2010, 21:10

clock-img

giotti

pencil-img

1675

Draga Biga

kot da bi brala sebe... zdaj bi morala že zdavnaj spati, ker me čaka zelo napora noč. Eno leto že ne spim več kot dve ali tri ure v kosu. Spet se bo zbujal na uro ali dve in samo na zizi zaspal. Ja, če ga pustim jokat, kar sem naredila, iskreno povedano, samo enkrat, se popolnoma zbudi - kaj pa potem?? Sicer pa sem si rekla, nikoli več ga ne pustim tako jokati, se mi je srce trgalo.
Ne vem, ne znam, ne morem pomagati... Vse metode so padle v vodo, jih ne bi zdaj naštevala, ker nimam energije, moram iti spat. ZAGOTOVO PA VEM, DA NI LAČEN! IN NESKONČNO MI JE ŽAL, DA NIKOLI NI IMEL DUDE. Sem imela ogromen predsodek do dud. Pred tednom dni, ko sem mu jo kupila, pa jo je samo grizel in pihal vanjo, seveda je to za njega samo še ena izmed milijon igrač. Še enkrat, žal mi je, ne znam pomagati. Samo rada bi izrazila svoje sočustvovanje s teboj! Če najdeš čudežen recept, mi prosim povej. Potem te povabim k sebi na kosilo in praznujemo skupaj, ker ko se bo zgodil dan, ko se bo zbudil na primer samo trikrat na noč, bomo praznovali.
Tudi M še nimam. Kdaj jo bom dobila?? Želim si še enega dojenčka, da grem spet lahko na porodniško, ker tole nočno dojenje in potem služba, me bo počasi sesulo... Prej sem pač z njim hodila čez dan spat in je nekako šlo, zdaj pa se mi že malo blede...
Lahko noč in objemček vsem požrtvovalnim mamicam kravicam.

< Sporočilo je popravil giotti -- 23.11.2010 21:13:19 >

clock-img

24.11.2010, 12:54

clock-img

biga

pencil-img

838

giotti, sva pa res v enaki situaciji, jaz tudi hodim spat z mojima otrokoma (3,5 let in 8,5 mesecev), a kaj, ko se punčka zbudi kmalu, ko se uležem, potem pa še x-krat na noč. Parkrat jo prestavim v njeno posteljico, potem pa se mi ne da več. Problem je, ker se jaz čisto razčujem, sinoči recimo nisem zaspala do pol štirih, nato je bil mir do pol sedmih in vstat. Najprej zajoka ona, jo pristavim, potem ko bi morda lahko zaspala še jaz, pa začne sin kašljat v svoji sobi. IN me kliče. Saj imam moža, ki se vstaja, jo nosi, gre k sinu, ampak jaz ne morem spati, če slišim najmanjši šum. Najbrž sem že kronično neprespana. Tudi podnevi ne morem zaspati, kadar punčka spi. Pa še uspavam jo skoraj toliko časa, kolikor potem spi. Posledično sva večinoma skoz doma, se mi nikamor ne da rihtat, ker komaj stojim. Edino na dvorišče grem z njo, toliko da je na svežem zraku. Upam, da bo obdobje minilo čim prej, tudi sin se je zbujal, zdaj pa lepo spi. Ne vem, zakaj se mi punčka skoz zbuja, morda je lačna, kaj pa vem, podnevi bolj slabo je, samo več kot poje, noče. Morda bodo zobki, nima še nobenega, samo s tem se tolažim že mesece. Morda pa le rabi toliko bližine in topline, da se zbuja, da vidi, da sem ob njej. Je pa zanimivo: takoj ko zajoka (prvič v svoji posteljici), se še napol v spanju vstane in se prime za ograjico. Ni šans, da bi jo lahko leže uspavala nazaj le z božanjem. Ni kaj, duda je pač duda.

clock-img

24.11.2010, 14:00

clock-img

anju

pencil-img

2573

še 1 mama-dudauser posted image dobesedno saj vsaj zadnji mesec dojenja mleka ni bilo več. sicer 35 mesecev. ne ni bil problem v otroku. sama nisem zbrala volje za spremembo. no in ker mleka ni bilo več (noseča, verjetno je pri meni zaradi tega usahnilo) sem se z vse bolj razumskim sinom dogovorila da nehava, če pač mlekca ni več... si morste mislit kako me je pogledal ko sem mu presenečena rekla "ma saj sploh nič ne požiraš, saj sploh ni več mlekca??!!" tisti pogled kot da je nekaj ušpičil in sem ga dobila - a vejo ti pamži da je to luksuz!
no, mogoče ti vseeno poskusim pomagat. pri pribl. 2 letih in pol smo ga dali spat v svojo postlo v njegovo sobo - od takrat se ni več dojil ponoči, samo če je bil bolan in spal pri naju. ampak bil je že tolk velik da je bila nova soba velika motivacija.
in še ga mika da bi se dojil, ko ima kako krizo in bi se cartal. ko sem prišla iz porodnišnice s polnimi prsmi in si stiskala za olajšanje je seveda moral poskusituser posted image zvečer po pravljici pa kričal da je žejen in bi pil moje mlekceuser posted image

še to: odkar se ne doji več je takoo zrasel. priznam da mi je malo žal najinega cartanja ko ga pogledam kako raste...


< Sporočilo je popravil anju -- 24.11.2010 14:02:29 >

clock-img

28.11.2010, 16:16

clock-img

Taddy78

pencil-img

1983

IZVIRNO SPOROČILO: biga

Moja hči bo stara 8 mesecev, čez dan se približno trikrat doji, potem ji dodam mleko, pa še vmes za uspavanje, če nismo v vozičku ali avtu, ker z nošenjem ne zaspi. Ponoči pa dojenje non stop. Ko zvečer zaspi na dojki ali flaški okoli osmih, jo položim v posteljico, kjer je nekdaj spala do enih, dveh, potem spet dojenje in spanje, zadnje tedne pa se zbudi že po uri ali dveh. Ne pomaga božanje, nošenje, nič, razen, da jo spet priklopim. Tako je vsako uro ali dve ponoči, ne da se mi je skoz prestavljat ven iz njene posteljice k sebi in nazaj. Če je ne dam na dojko, se razčuje in vrešči, drugače ne zaspi. Zanimajo me podobne izkušnje tistih, katerih otroci so zelo navezani na mamice, ki ne marajo dude, ampak skoz bližino in toploto mamice. Koliko časa so se ponoči dojili, kako ste jih odstavile, kako potem uspavale? Upam, da se bo moja punčka sama, ker nočem nekaj na silo, samo problem je, ker jaz ponoči nič ne spim. Da bi jo pustila jokat, pa ni moja metoda. Je kateri uspelo na lažji način?



Dokler boš tako razmišljala in mislila, da je v tem fora...
Moj otrok je zrastel na flaški, pa sem 100%, da je bil isto kot tvoja pupika zelo navezan name. Pri dojenju 8.mesečnega dojenčka več ne gre za hranjenje, ampak cartanje. Tudi naš se je ponoči zbudil , ko mu je padla duda iz ust, ampak to še ne pomeni, da je jokal zaradi iskanja moje bližine, ampak zaradi dude. Isto je v tvojem primeru, čeprav si tega nočeš priznat. Marsikatere mamice, pa četudi so na smrt izčrpane, enostavno nočejo prenehati z dojenjem zaradi samih sebe (ker se bojijo odtujenost, ki bi lahko nastala, ker se nočejo ločiti dojenčkastih opravil), potem se pač iščejo razni izgovori, ali pa klici na pomoč, spremenijo pa na koncu nič.
Na koncu boš tak, pa sedaj ali pa čez eno leto videla, da se ti naši sončki znajo zelo krasno cartat, ne glede na potrebe, ta navezanost pa se v določenih intervalih vedno vrača. Naš je imel na pol leta MAMA izpade, sedaj pa ga je že minilo...gre naslednje leto v šolo user posted image

clock-img

28.11.2010, 17:41

clock-img

mika

pencil-img

6485

Pri dojenju 8.mesečnega dojenčka več ne gre za hranjenje, ampak cartanje.



to ne drži. cartanje je takrat, ko parkrat povleče in je dovolj, vmes pa sledijo igrice, kot je grgranje, smejanje, itd.
Naša pupa, tako kot tvoja Biga, se je pri 8ih mesecih še konkretno dojila. Dojenje čez dan sem  prekinila pri njenih 18 mes., ko so je začelo to kar sem zgoraj napisala.
Ponoči  je sama nehala  pri 13 mesecih.

tudi sama nisem prenesla drenja, vstajati iz postelje pa mi tudi ni bilo. zato je spala z nama in ko je hotela se je dojila, tako   smo spali naprej.

Nam je to najbolj usterzalo, jaz sem bila spočita, pupa pa zadovoljna.

clock-img

28.11.2010, 18:00

clock-img

Taddy78

pencil-img

1983

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Pri dojenju 8.mesečnega dojenčka več ne gre za hranjenje, ampak cartanje.



to ne drži. cartanje je takrat, ko parkrat povleče in je dovolj, vmes pa sledijo igrice, kot je grgranje, smejanje, itd.
Naša pupa, tako kot tvoja Biga, se je pri 8ih mesecih še konkretno dojila. Dojenje čez dan sem  prekinila pri njenih 18 mes., ko so je začelo to kar sem zgoraj napisala.
Ponoči  je sama nehala  pri 13 mesecih.

tudi sama nisem prenesla drenja, vstajati iz postelje pa mi tudi ni bilo. zato je spala z nama in ko je hotela se je dojila, tako   smo spali naprej.

Nam je to najbolj usterzalo, jaz sem bila spočita, pupa pa zadovoljna.



Sem narobe napisala...8.mesečni otroček več ne potrebuje nočnega hranjenja, sploh pa če se zbuja vsako uro ne gre za nič drugega, kot cucljanje in ne hranjenje.
Tudi moj sin je imel dudo, dokler se nisem jaz odločila, da bi pa že bil čas da je brez nje.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem