cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

dijeta brez mleka in mlečnih izdelkov

clock-img

01.10.2005, 22:19

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Evo, ravno smo nazaj od dežurnega pediatra, ker je moj 5 mesečni famtek naenkrat postal ves flekast.
Je polno dojen in zdaj moram jaz z moje prehrane črtati mleko in mlečne izdelke. Za tiste, ki ste na podobni dijeti, čemu se moram izogibati?
Mleku, jogurtu, siru, skuti, smetani. Še kaj?

Hvala.

clock-img

01.10.2005, 22:30

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

uh, na začetku je kar kriza, ker imamo v prehrani povsod mleko in jajca. ampak potem vidiš, da se v bistvu začneš pravilno prehranjevati, no vsaj jaz sem se začela - več zelenjave in sadja, v trgovini grem kar mimo hladilnikov, ker ni več nič zame tam user posted image , no najprej da te potolažim, da to resnično mine, če se držiš. jaz zdaj že normalno jem mlečne izdelke (mleka samega še ne) pa je z Žigom OK, baje celo, da je na mleko že konec, zdaj čakam še jajca

ne skrbi tile otročki so pač premali, da bi lahko sami prebavili določene stvari, pa je treba začeti počasi

poleg mleka in mlečnih izdelkov se izgibaj vsej hrani, ki vsebuje laktozo (mlečni sladkor), sirotko... to so vsi piškoti, razen bio varinat, čokolade (razen jedilne), ne jej svinjskega, arašidov, breskev, jajc in jajčnih izdelkov (testenine brez jajc), majoneze, piškoti...tole je bila moja dieta - pa se je splačalo

če boš začela z gosto hrano začni mlečne kašice delati z HA mlekom ali pregominom, izgobaj se alergenim živilom (breskve, marelice...). ne sekiraj se, da nimaš nič za jesti, ker je tole dobro tudi zate, saj začneš uživati bolj pravilno hrano. doma imej vedno sadje in zelenjavo. pri meni sta to korenje in jabolka.

_____________________________

iz malega zraste veliko

clock-img

01.10.2005, 22:48

clock-img

taška30

pencil-img

2758

Jaz pa tega sploh ne štekam.user posted image
A do 5 mesecev recimo ni bil alergičen na mleko, zdaj pa kar naenkrat je? Zdaj, ko ima prebavni sistem in imunski sistem bolj razvito kot prej?
Potem tudi nas lahko to doleti, joj, res ne razumem.
Naši mali se tud zadnje dni pojavljajo neki fleki po obrazu, pa po 15 minutah izginejo, pa to parkrat na dan, ponavadi po dojenju ali pa če se zelo joka. Pa po enem ličku ima malo rdečih mozoljčkov, kot takrat ko se je čistila koža.
Kaj bi morala k zdravniku?

clock-img

02.10.2005, 00:35

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

taška, pri nas je bilo to naenkrat, no v bistvu prej pač nisem pomislila na to.

imunski in prebavni sistem se vzpostavlja celo prvo leto in ravno ko dojenčki začnejo z gosto hrano ali sokovi, se lahko kateri alergično odzove - pa to ni alergija do konca življenja, vsaj v večini primerov ne, to je samo počasnejše prilagajanje

ko je alergija izbruhnila na dan sem šele videla kaj je vzrok žigove zelo suhe kože in hitre reakcije na vročino. kopal se je večino v oljni kopeli in zelo hitro mu je bilo vroče. ampak zdaj je star 8 mesecev in alergija je v veliki meri že premagana, no izpuščajev nima več, včasih pa tudi že je kakšen mlečen izdelek.

naučila sem se, da je nekaj resnice v tem, da je kravje mleko za teličke, jajca, da zraste kura itd. naše prehranjevanje je v veliki meri odvisno od mleka in jajc, namesto od sadja in zelenjave. in mislim da je tukaj tudi vzrok teh alergij, prenasičenost trga z mlekom in mlečnimi izdelki.

no, zdaj pa že filozofiram

_____________________________

iz malega zraste veliko

clock-img

02.10.2005, 10:37

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Taška31, saj to tudi meni ni jasno?
5 mesecev sem pila mleko in jedla mlečne izdelke, zdaj pa je postal alergičenuser posted image  Z uvajanjem goste hrane še nismo začeli, tudi nič mu še nisem dala za poskušati, tako da mi sploh ni jasno od česa.
Je pa res, da sem jaz sama alergična na živlasko dlako, perje, prah, pršice in imam astmo in je zdravnica rekla, da je to od mene podedoval in je bolj občutljiv. Pa to, da je imel huda temenca v prvih mesecih življenja, je tudi pokazatelj večje občutljivosti kože.

Danes je že veliko bolje. Rdečih flkecev ni več, samo še kakšen spuščaj je kje. Pa saj je bilo tudi včeraj čez dan ok, pa je potem zvečer tako ven udarilo.

Hvala za vaše nasvete.
Zdaj pijem kavo brez mleka in priznam, da mi ni všeč user posted image  Kaj naj pojem za zajtrk, pa je sploh vprašanje. Kos kruha? user posted image

Cau bau, naja

 

clock-img

03.10.2005, 10:49

clock-img

pina colada

pencil-img

139

Tudi mi smo zvedeli za alergijo na kr.mleko in jajca, ko smo bili stari 5 mesecev. Pa sem se jaz tudi prej prehranjevala z mlekom in mlečnimi izdelki, ko sem ga dojila, pa ni bilo nobenih problemov; ko sem mu pa začela dodajat adaptirano mleko, pa so se začeli problemi- po vsaki flaški je ogromno bruhal. Na koži ni bilo nobenih izpuščajev ali flekov,  bistvu je imel in še vedno ima ful lepo in čisto kožo, zato je tudi zdravnik menil, da je problem v prekomernem polivanju. In ker bi enkrat skoraj dehidriral, smo pristali v bolnišnici, kjer so mu nato ugotovili alergijo.
Mali je takoj sprejel Pregomin, jaz pa na dieto. Za zajtrk pa namesto jogurta in kosmičev, samo sadje. Mislim, da še nikoli v življenju nisem pojedla toliko sadja in zelenjave kot sedaj.  

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem