IZVIRNO SPOROČILO: jar
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz
- kakor hitro je svetloba kaj čudna, so bile slike zrnate. Sicer sem prepričana, da bi se to dalo s kakimi ročnimi nastavitvami reševat, samo jaz nimam ne časa ne volje se še s tem ukvarjat, zato hočem fotkiča, ki dela dobre slike z avtomatskimi nastavitvami.
to, da prebereš navodila in nastavitve je pa ja osnova... ne rečt, da je nekaj zanič, če ne znaš uporabljat.
Veš kaj - navodila za fotoaparat veš, kaka so, in za vse tiste ročne nastavitve potrebuješ že precej znanja, ki ga pa jaz na tem področju pač nimam in ga niti ne mislim pridobivati, ker me to ne zanima. In nikakor si ne mislim memorirati 200 strani navodil. Zame mora fotoaparat že z avtomatskimi nastavitvami narediti vsaj kolikor toliko solidno sliko, z ročnimi pa lahko potem res dosežeš vrhunske slike, če znaš - zna pa tega seveda ne kar vsak, ker lepo prosim povej mi, koliko ljudi, ki se s fotografiranjem ne ukvarja profesionalno ali vsaj resno ljubiteljsko, pa ve, kaj je izravnava osvetlitve, nastavitev beline, občutljivost ISO itd. oz. kdaj in kako se te nastavitve uporabljajo. Jaz vem samo, da smo na enem abrahamu fotografirali z avtomatskimi nastavitvami z obema Nikonoma in z Olympusom, pa so bile v istih pogojih slike z obeh Nikonov porazne (poskusili smo tudi scenske načine, pa ni bilo nič boljše), slike z Olympusa pa prekrasne - in to je to, kar jaz želim, pa še marsikdo drug, ki se pač nima časa beliti glave z nastavitvami ISO, memorirati 200 strani navodil in ne vem, kaj še vse. Tehnika mi ni tuja, na marsikaj se spoznam, ampak to me pa nikoli ni veselilo, zato se ne mislim s tem ubadati - glede teh nastavitev mora pač fotoaparat misliti zame in Olympus to odlično počne, Nikon je pa morda odličen za strokovnjake, zame (in ostale amaterje) pa ne.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 22.9.2010 21:50:38 >