cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

delala bi po 6 ur

clock-img

09.06.2011, 09:50

clock-img

Žaka

pencil-img

291

Pozdravljeni!

Mi lahko katera prosim razloži kako to poteka. Porodniška se mi izteče septembra nekje sem zasledila da se lahko dela po 6 ur dve uri pa da ti plača država. kako je s tem katera ve ? Kolikšna je potem plača je jo imam zdaj bruto 1000e.In kam moram to iti,kje se to uredi ? (socialna mogoče ?)
Hvala za odgovore

clock-img

09.06.2011, 10:11

clock-img

t5t6

pencil-img

611

Jaz delam po 6 ur. Z dopisom obvestiš delodajalca. Od njega prejmeš aneks k pogodbi, ki ga odneseš na CSD, od njih nato dobiš še odločbo. Potne stroške in malico dobiš polne, plačo pa za 6 ur, torej 3/4 plače.

clock-img

09.06.2011, 10:13

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

Najprej se dogovoriš v službi, kjer ti izdajo aneks k pogodbi, kjer piše od kdaj do kdaj boš delala po 6 ur. Potem izpolniš vlogo (dobiš na CSD ali internetu), jo skupaj z aneksom neseš na CSD in potem počakaš na odločbo. V službi ti potem plačujejo prispevke za 6 ur, država pa za preostali dve uri, plače dobiš pa ca. 25% manj (če delaš po 6 ur).

Se pa lahko kadarkoli vmes premisliš in začneš delati spet po 8 ur ali pa po 4 ure, kakor pač želiš...

clock-img

09.06.2011, 11:51

clock-img

polho3006

pencil-img

846

Od novega leta delam 4 ure. Po dogovoru z delodajalcem sem dala vlogo na CSD, kateri sem potem priložila še aneks.
Ja plača pa...jaz je imam cca 60%, + potni stroški in malica tako da...nekako pridemo skozi mesec. Čas ki ga pa tako lahko preživim z otrokom je pa neprecenljiv.

clock-img

09.06.2011, 21:03

clock-img

kajajaka

pencil-img

3539

IZVIRNO SPOROČILO: polho3006

Od novega leta delam 4 ure. Po dogovoru z delodajalcem sem dala vlogo na CSD, kateri sem potem priložila še aneks.
Ja plača pa...jaz je imam cca 60%, + potni stroški in malica tako da...nekako pridemo skozi mesec. Čas ki ga pa tako lahko preživim z otrokom je pa neprecenljiv.

user posted image   in pri nas je tudi tako!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem