cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

davek pri prodaji stanovanja

clock-img

09.03.2007, 17:46

clock-img

spelaz

pencil-img

206

Vem, da se plača davek pri dobičku od prodaje, če nisi v stanovanju živel vsaj 3 leta. Zanima pa me, če katera ve, koliko je tega davka (se mi zdi 20% - halo!!) in ali se res lahko prišteje ceni, ki smo jo plačali za stanovanje vse, kar si v satnovanju naredil (in imaš račune).

Potem npr: mi smo dali za stanovanje 45.000 EUR + vložili cca 13.000 EUR = cena 58.000 EUR in če prodamo npr. za 88.000 EUR se davek naračuna na razliko 30.000 EUR, kar znaša 20% od 30.000 EUR= 6.000 EUR samo za davek! Haloooooooouser posted image , pa še davek pri prodaji 2% moramo plačat - 1.700 EUR. Pa bomo mogli dodatnih 7.700 EUR za hiško prišparat.

Meni se to zdi ful grozno - ok, davek od dobička pri prodaji, če NE živiš v stanovanju (in ga oddajaš ali imaš še drugo stanovanje), samo da pa živiš v njem in greš potem na večje oz. v hišo, je pa tuuu mač.

clock-img

09.03.2007, 18:41

clock-img

Moyca_

pencil-img

4144

davek je 20% ja. Računa pa se na razliko , minus vlaganja v stanovanje, zakar rabiš račune da ti upoštevajo. Če pa jih nimaš pa plačaš cenilca da ti oceni vrednost vlaganj, npr. če ste delali stvari sami in potem ti tudi od tega lahko upoštevajo mislim da 50% (samo ne me držati za besedo)

Uspešno prodajo

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

clock-img

09.03.2007, 21:15

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Ja, res je grozna vsota, ki jo moraš odšteti za davek.
Počakajte da minejo 3 leta, pa vam ne bo treba plačati.

clock-img

10.03.2007, 21:50

clock-img

neisha

pencil-img

79

Meni so rekli da moraš biti deset let lastnik stanovanja, da ne plačaš tako visokega davka. Sem ga hotla prodat, ko je minilo tri leta od nakupa, zdaj bom pa rajš počakala.

clock-img

11.03.2007, 08:48

clock-img

marty5

pencil-img

1570

Se strinjam, da je groza tole - sem pred kratkim tudi jaz to spraševala. Mi smo imeli šanso se preselit na lepše, pa smo se zaradi tega davka odločili, da še malo počakamo - da izpolnemo pogoj o 3eh letih.

Res, razumem, da te obdavčijo na dobiček, če ne živiš v stanovanju, jih imaš več - ampak tako user posted image . S tem samo omejujejo ljudi, da gredo na boljše.

Srečno!

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

clock-img

11.03.2007, 08:51

clock-img

marty5

pencil-img

1570

Neisha - po novem je tako, da si davka od dobička kapitala oproščen, če si lastnik stanovanja in imaš v njem stalno prebivališče vsaj 3 leta pred prodajo. Če nimaš stalnega prebivališča, pa se davek na dobiček šteje tako, da za prvih 5 let lastništva plačaš 20% davek, od 5-10 let 15% davek, od 10-15 let 10% davek in od 15-20 let pa 5% davek. Po 20ih letih pa si tega davka oproščen.

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem