IZVIRNO SPOROČILO: kokakola
Želim pa tej mamici in mali deklici, da ji terapija prinese čimboljše rezultate. Pa četudi samo na psihičnem nivoju.
se podpišem
IZVIRNO SPOROČILO: jackfizio
Sicer pa nihče ne blati teh staršev, ker se pač oklepajo ene bilke. Tudi to z delfini je neke vrste terapija in verjetno tudi koristi. Moti me samo to, da dotična televizija to prikaže tako poenostavljeno, kot da je glavni problem samo to, da punčka ne hodi in kot da se to da nedvomno popraviti in da se bo zgodil čudež.
točno to sem hotela povedati ... pa sem se mogoče malo nerodno izrazila.
vidim pa pri svojem delu večkrat, da se starši (spet moje mnenje, ki ga imam kot opazovalec) "preveč" osredotočijo na otrokove pomanjkljivosti (v takih primerih telesne) in se "preveč" trudijo, kako to odpraviti ... pri tem pa "pozabijo" spodbujati njegove dobre strani oziroma tista področja, na katerih pa mogoče ta isti otrok "blesti". Se pa vsekakor zavedam, da vse to starši počnejo izključno zato, da bi svojemu otroku pomagali. In včasih je težko oceniti, kaj je bolje, sploh, če si čustveno vpleten, kar starši zagotovo so. Zato vem, da je lažje govoriti (ali pisati), kaj bi bilo bolje ... če bi bila sama v taki situaciji, pa pojma nimam, kako bi ravnala.
Katjes, držim pesti, da bo vaš mali kmalu lahko spet jahal
Vsem staršem (pa tudi tistim, ki se sami spopadate s takimi težavami) pa samo kapo dol in veliko lepih trenutkov