cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

cepljenje pod nadzorom

clock-img

06.12.2005, 11:20

clock-img

simonita

pencil-img

9

zaradi močne reakcije na prvo cepljenje - davica, oslovski kašelj, tetanus...(rdeče pikice po glavici, obrazu in telesu, povečanih bezgavk pred, za in pod ušesi) se je zdravnik odločil za cepljenje pod nadzorom.Zanima me, kako poteka, ali ima kdo podobne izkušnje.

clock-img

07.12.2005, 20:09

clock-img

tins

pencil-img

385

Zakaj cepljenja ne zavrneš? user posted image user posted image

clock-img

07.12.2005, 21:50

clock-img

simonita

pencil-img

9

Ali lahko zavrnem cepljenje?

clock-img

07.12.2005, 23:28

clock-img

KODA

pencil-img

4015

Naš tamali je tudi imel zelo hudo reakcijo na prvo cepljenje.Pojavil se mu je ekcem po celem stegenčku in oteklost. Je pa drugače alergičen na mleko,jajce,arašide,konzervanse,po tanovem pa še na pršico.Doslej je dobil samo prvo dozo DITEPER-a.Nato so mu pa s krvnimi preiskavami dokazali alergijo na tetanusni toksin.Zdaj je star3 leta,pa je še zmeraj alergičen na to.
Ko je bil pri enem letu cepljen za MMR,sva bila hospitalizirana na alergološki kl.Ker pa po 4 urah ni bilo reakcije,sva odšla domov.Zdaj ga bodo cepili,šele takrat,ko bo prešla ta alergija.Na vsake toliko časa ga testirajo.Za našega tamalega se vsa cepljenja izvajajo na alergološki kliniki.

< Sporočilo je popravil KODA -- 7.12.2005 23:30:39 >


_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

clock-img

08.12.2005, 10:22

clock-img

tins

pencil-img

385

Moja hčerka je alergik. Ker zaradi tega ni "optimalno" zdrava, kot bi morali biti otroci ob cepljenju, sva se z pediatrinjo dogovorili za odložitev cepljenja, dokler ne končamo z BICOM terapijo. Jaz pri njej ne bom čisto NIČ riskirala. Je pa pri tem zelo pomembno, da je pediater kolikor toliko razumevajoč in tvoje želje upošteva. So pa tudi taki, ki tako forsirajo s tem cepljenjem, da te hitro prijavijo in si nato tudi sankcioniran. Veliko o tem so pisali na med.over, pa si še tam malo poglej! lp

clock-img

08.12.2005, 13:03

clock-img

simonita

pencil-img

9

Dobili smo napotnico za pregled in posvet na alergološki kliniki v LJ.Hči je stara 6 mes, tako, da morebitne alergije na hrano še ugotavljamo. Oba z možem sva alergika so ugotovili na testiranju(pršice, dlaka, pelodi trav, kravje mleko in imam močne reakcije ob pikih čebel in os) Če prav razumem, lahko cepljenje zaradi reakcij zavrnem? Ali ga preložim?
Lep pozdrav

clock-img

08.12.2005, 13:18

clock-img

tins

pencil-img

385

Ja valda!! Jaz svoje ne bom dala cepiti, dokler ne bo brez alergij. Kaj pa, če je alergična na cepivo? Saj zdravniki ne poznajo vseh možnih stranskih učinkov zdravila na organizem, ki je oslabljen zaradi konstantnih alergij...Upam, da je tvoja pediatrinja razumevajoča. Predlagam, da si še malo prebereš o + in - in se odločiš. Se še tipakmo, lp

clock-img

10.12.2005, 18:14

clock-img

simonita

pencil-img

9

hvala za vse odgovore,
Seveda sedaj spremljam strokovna in nestrokovna mnenja; v Lj gremo na posvet in se bomo kasneje odločili. zanima me kaj naj bi bilo to 0, + in - ? 

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem