IZVIRNO SPOROČILO: Polona31
Do rojstva mojih otrok nisem dosti razmišljala o cepljenju. Pa tudi do prvega cepljenja ne, potem pa...ko se je fantek dvakrat zbudil pomodrel sem pa začela razmišljati...Ali je res nujno da se otroka cepi tako majhnega, ko še nima
vzpostavljenega imunskega sistema? Pojavilo se mi je nešteto vprašanj! K sreči z otročkom ni nič narobe. Pri drugem otroku sem s cepljenjem odlagala, odlagala...bil je dosti prehlajen in sem imela izgovor. No prvo dozo cepiva je dobil pri 10mes
in po 14 dneh je imel ob min. nahodu prvo vnetje ušes. In vnetja ušes so se ponavljala NON STOP, tako da...sem PREPRIČANA so ponavljajoča se vnetja posledica cepljenja. Ne rečem da ne bosta cepljena, ampak...
Ne rečem, da ni krivo cepljenje. Čisto lahko pa je kriv tudi kakšen virus, bakterija, genska napaka, polna luna, neprimerna oblačila, prehrana, prepih....Mogoče sem še kaj pozabila. Pa saj je brez veze- krivo je cepljenje pa basta.
Glede imunskega sistema pa- pri kolegici imajo doma štiri škrate. Doma so sredi Ljubljane, normalna familija z normalno cepljenimi otročki. Po rojstvu četrtega, je kolegica ravno prišla domov z novorojenčkom in doma še ni bila niti teden dni, ko se je dete ponoči začelo dušiti. Buf na urgenco in otrok za teden dni v umetno komo. Diagnoza oslovski kašelj, ki ga je bogo dete snelo, ko ga je eden od cepljenih otrok, kot prenašalec prinesel domov. Vsi ostali trije so bili zdravi le malo dete je zaradi tega, ker je bilo premajčkeno in še ni smelo biti cepljeno, za las ušlo smrti. Če bi mulčki domov prinesli oslovski kašelj šele čez tri mesece, bi bilo dete že cepljeno in bi najverjetneje šla zadeva mimo brez posebnih težav- tako pa jih je povzročila kar nekaj.
V tem primeru, je bilo zdravstveno potrjeno, da je otrok pač zbolel , ker še ni bil cepljen in njegov imunski sistem niti pod razni ni tvoril protiteles , ki bi bili kos tako hudi bolezni, kot je oslovski kašelj.
Ti le predvidevaš in ugibaš, da je za vse vaše težave krivo cepljenje.