cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

ceplenje proti rota virusu

clock-img

09.12.2009, 21:55

clock-img

nenanov

pencil-img

52

danes smo dobile prvo dozo proti rota virusu in mi je sestra rekla da moramo paziti samo si nisem zapovnla koliko časa je blato kužno a ne rzumem zakaj bi bilo blato kužno

clock-img

09.12.2009, 22:06

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Mislim, da je celo 2 tedna treba paziti (raje več, kot manj), da si res dobro umivaš roke, ker lahko v nasprotnem primeru sama fašeš rotavirus. Kužno je zato, ker otrok dobi cepivo tako, da ga poje in je potem virus seveda prisoten v prebavilih in blatu.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 9.12.2009 22:07:09 >

clock-img

09.12.2009, 22:07

clock-img

Špela30

pencil-img

442

user posted image cepijo z živim cepivom, ki se izloča z blatom. Blato je kužno sedem dni po cepljenju, tako da je še posebej treba paziti na higieno. Sicer pa naj ne bi pri zdravi osebi povzročalo obolenja.

lp

clock-img

09.12.2009, 22:32

clock-img

Alex01

pencil-img

2289

Mislim, da je blato kužno še 14 dni, tako mi je rekel pediater, v knjižici o cepljenju za rota virus pa piše , da se tam okrog sedmega dne v največji količini izloča cepivo. 

clock-img

10.12.2009, 08:02

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

Naš mali je dobil po prvi dozi reakcijo, in sicer drisko in to šele nekje 5. dan po cepljenju. Ni bilo nič hudega. Sem pa jaz tudi od njega pokasirala, pa sem pazila na higieno, ampak očitno ne dovolj. Mali je samo par dni driskal in bil ves čas dobre volje, nič siten, jedel je normalno, mene je pa tako zvilo, da kakšne 3 dni nisem bila sposobna za nič. user posted image

clock-img

10.12.2009, 08:02

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

Aja, kužno pa naj bi bilo 2 tedna, tako je meni rekla P, in sicer zato, ker je to živo cepivo.

clock-img

10.12.2009, 12:58

clock-img

mini86

pencil-img

6050

halo..to pa prvič slišm..nm ni pa noben nč omenu..še sama sem mogla vpršat kok časa je pol zaščiten pred virusom..katastrofa..nj enkrat povejo use al pa dajo zloženko (je nisem dobila) in si bom sama prebrala če je tok težko povedat..prou jezna sem..sicer smo dali oba cepljenja že čes in ni blo nobene reakcije sam useen..user posted image user posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

11.12.2009, 09:48

clock-img

dushka

pencil-img

254

Meni tudi ni nihče povedal.

clock-img

11.12.2009, 11:00

clock-img

Alex01

pencil-img

2289

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

halo..to pa prvič slišm..nm ni pa noben nč omenu..še sama sem mogla vpršat kok časa je pol zaščiten pred virusom..katastrofa..nj enkrat povejo use al pa dajo zloženko (je nisem dobila) in si bom sama prebrala če je tok težko povedat..prou jezna sem..sicer smo dali oba cepljenja že čes in ni blo nobene reakcije sam useen..user posted image user posted image

Zloženko-knjižico  sem jaz dobila pri odpustu iz porodnišnice (Novo mesto)

clock-img

11.12.2009, 11:53

clock-img

mini86

pencil-img

6050

user posted image mi pa nč..no hvala bogu da je že mim..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

11.12.2009, 12:13

clock-img

Urska09

pencil-img

1067

Slučajno katera ve, koliko časa so cepljeni otroci zaščiteni proti rota virusu? 2, 3 leta ali več?

clock-img

11.12.2009, 12:18

clock-img

mini86

pencil-img

6050

mislm da je nm rekla 3 leta

clock-img

12.12.2009, 00:05

clock-img

L1ana

pencil-img

87

Knjižica o cepljenjih se dobi tudi na netu. Na spletni strani IVZ. In TOLE je direktni link na knjižico.

Vem, da obstaja še ena prav o rotavirusu, vendar mislim, da je bolj pisalo, kaj je rotavirus in zakaj se cepiti. Tako da več o rotavirusu tudi kar direktno na IVZ spletni strani.

< Sporočilo je popravil L1ana -- 12.12.2009 0:07:51 >

clock-img

12.12.2009, 00:09

clock-img

L1ana

pencil-img

87

Na spletni strani IVZ piše takole:
10. Kako dolgo po cepljenju proti okužbi z rotavirusi traja zaščita?
Do sedaj opravljene raziskave so pokazale, da zaščita s cepljenjem proti okužbi z rotavirusi  traja vsaj 2 leti.

clock-img

12.12.2009, 09:03

clock-img

mini86

pencil-img

6050

L1ana-hvala

clock-img

12.12.2009, 13:33

clock-img

Urska09

pencil-img

1067

Aha, se pravi da drži nekje do 3. leta starosti, če upoštevam, da cepivo "prime" po zadnji dozi in drži min. 2 leti.

Hvala za info.

clock-img

29.07.2021, 20:08

clock-img

Lelly28 RR

pencil-img

404

če koga zanima kaj je v cepivu sei lahko prebere https://sestavacepiva.si/rotarix

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem