1800 eur je celomesečna dobra plača....k jo en zasluži v enem dnevu, eni pa cel mesec delamo, pa zaslužimo manj....sorry, sam fotografiranje ni nbena znanost...
tukaj se v določenih pogledih strinjam s tabo -
to so tri moje mesečne plače, ampak moraš računat, da je to fiksna plača za 8 ur dela ... ne smeš si pa mislit, da je 1800 evronov fotografov zaslužek, ker jaz recimo delam s stroji, za katere tud prbližno ne vem kolk stanejo (vem da so svinjsko dragi) ampak za to nisem dala nič, samo delam na njih, fotograf pa si mora vse aparature kupit sam in verjemi da imajo aparati za dobro fotko astronomske cene, tako da mora poslikat kar nekaj takih porok kjer računa 1800 evrov, da si jo lahko privošči ... ti kot stranka hočeš samo lepe slike in te vse ostalo ne zanima ... to je tako kot jaz v službi, me ne zanima čisto nič, le da dobro opravim svoje delo in da grem lahko domov ... mogoče fotografiranje res ni neka znanost (zate in še za koga) je pa umetnost kot pravi
FLASK_A, potrebuješ le extremen občutek za prostor in čas, ter za estetiko, pa mirno roko in vrhunsko opremo ... in potem je treba dat še slike naredit, kar pa nič ne stane (baje)
, obdelava slik je itak mačji kašelj in je spedenano v sekundi dvajset
, sestaviti album (pa ne nametat slike v plastiko po dolgem in počez - naredit album ki je uauuu) tud ni nič ...
verjetno je vseeno potrebno veliko dela in znanja da se izvede projekt fotografiranja poroke ...
to ni le prit na prizorišče, poslikat in je to to ...
je veliko več od tega ...
< Sporočilo je popravil Grethy -- 25.1.2009 12:24:30 >