cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

cena psihoterapije

clock-img

25.08.2009, 14:03

clock-img

Zanica

pencil-img

537

Malo sem se pozanimala za psihoterapijo ( za se) in sicer sem za eno izvedela da je seansa 50 minut stane 40 eur. Ali se Vam to zdi drago? Praktično bi bilo ker je terapevtkinja v bližini kjer živim (samo par minut peš)...

clock-img

25.08.2009, 14:06

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

Se mi zdi,da so cene tam tam.

Mama štirih deklic in 5ra

clock-img

25.08.2009, 14:07

clock-img

Zanica

pencil-img

537

Uh, kaj s tem misliš... Preveč?

clock-img

25.08.2009, 16:13

clock-img

picola1

pencil-img

2009

Ja, cene so kar tam tam, to pomeni, da so več ali manj take, nekatere celo mnogo mnogo dražje...(poznam terapevta, ki računa za 1 uro 100€) Se da pa dobit tut cenejšega....sam če ti je to blizu doma, je fajn, ker za bencin ne boš rabla dat velik... Je pa tut tko, da se kdaj pa kdaj s kakšnim da tut kej zment za kakšen popust. Sam rečt moraš. Še posebej, če ti gre finančno bolj na tesno, to pač omeniš in vprašaš, če je kaka možnost, da bi blo kak evro manj...Izgubit itak nimaš kaj...
Pa srečno.user posted image

clock-img

25.08.2009, 19:47

clock-img

petrovakarmenca

pencil-img

44

Sem slišala, da so za to cene tudi 100 e, nekateri pa imajo za uro 20 e. Različno torej.

clock-img

25.08.2009, 20:10

clock-img

Anonimen

Poskusi najti kakšnega v oglasu, ki dela tko doma. Mislim, da se da dobiti ga za 20 eur. To pa so hude cene za ljudi v stiski (100eur)user posted image

clock-img

25.08.2009, 20:27

clock-img

punci

pencil-img

146

čemu pa je namenjena psihoterapija?

clock-img

25.08.2009, 20:27

clock-img

blaža

pencil-img

8795

IZVIRNO SPOROČILO: punci

ja vsakemu, ki rabi psihično pomoč, ali pa samo kako svetovanje, pogovor,...

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

26.08.2009, 08:31

clock-img

Zanica

pencil-img

537

Hvala za odgovore, zdi se mi da bi lahko "nakrpala" tistih 40 E enkrat v 2 tednih... Jaz bi šla na svetovanje, terapija je kot pravi pomen besede-zdravljenje.

clock-img

26.08.2009, 09:45

clock-img

živa

pencil-img

2366

Lahko odbiš tudi napotnico, če ima seveda terapevt koncesijo oz. dela v ZD.

Lp,

živa

clock-img

26.08.2009, 10:37

clock-img

picola1

pencil-img

2009

Dobra ideja tole s koncesijo, ja...user posted image

clock-img

30.10.2009, 15:15

clock-img

pticka

pencil-img

2

Če koga zanima, moja prijateljica hodi k eni psihoterapevtki, ki je poceni -20 eur in je zelo zadovoljna z njo. Je v Lj.

clock-img

30.10.2009, 17:27

clock-img

malania

pencil-img

613

Jaz hodim na koncesijo (se pa čaka fulll user posted image ). Od prvega do drugega pregleda sem čakala več kot mesec pa pol (kar je za človeka, ki ima take ali drugačne težave lahko precej mučno).
Drugači pa se mi zdi da je tarifa (tam, kjer jaz hodim) 60€/uro.

Ni grdih žensk, so samo lene.
H. Rubinstein

clock-img

26.11.2009, 15:45

clock-img

Anonimen

hmm.. in kdaj si "ozdravljen"?
a ni to ista fora kot pa če se z nekom pogovoriš... npr. partnerjem?
sj ti on tud svetuje pa te posluša...
to pomen da folk oz. nekateri izmed vas nimate nobenga za pogovorit
in greste zato h psihoterapevtu? al mogoče ma on kakšne
ekstra posebne scene da si po terapiji čist free user posted image
namreč tud js sm že razmišljala da bi šla na kšno seanso...
sam da bi pa tm sm en sedu pa me poslušu mi je pa čist mem -
k to me pa loh vsa familija doma posluša pa najbrž da bi mi bl pametn svetvala
kot un tm k me ne pozna... user posted image
kako je s tem????

clock-img

26.11.2009, 16:57

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

IZVIRNO SPOROČILO: punci

ja vsakemu, ki rabi psihično pomoč, ali pa samo kako svetovanje, pogovor,...

No ja, psiholog ali psihiater je nekako v razliki, čemu je kdo namenjen.

Drugače pa cene so res odvisne, nekateri kot vem, kot so mi ljudje rekli imajo tako, da recimo prvič plačaš kaj vem 70 €, nato 50, pa morda tja do 40 prideš.
Je pa tako, če res rabite pomoč, morda premislite, da v poceni varianti morda ni takega učinka, ker tisti, ki je drag, že ve, sploh če recimo ljudje to potrdijo. Ena mi je rekla, da ko je bila naročena, pa ni imela denarja, ji je dal pač odlog, pa je prinesla kasneje. No za prvič verjetno res ne bi šlo. Pojdi pa k tej, ki ti je blizu, če je dobra, drugače se splača tudi kakšen kilometer več narediti.

Srečno.

clock-img

26.11.2009, 16:58

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Ma ne vem, jaz pa to malo drugače vidim. Vsaka vrsta terapije temelji na drugih predpostavkah. Ene se bolj opirajo na analizo preteklosti, druge na vzorce v družini, tretje na tem,da eno dejanje posledično povzroči drugo dejanje, neke četrte terapije temeljijo na ozaveščanju ali pa na pridobivanju samozavesti, ene terapije so bolj refleksije... Mogoče si to bolj laično predstavljam, ampak po moje je ful odvisno kakšno terapijo si izbereš, da bo rezultat ok. Družina in znanci ti nudijo druge vrste pomoči, bolj enosmerno al kako bi se reklo. Terapevt pa naj bi te usmerjal, da sam prideš do določenih spoznanj in posledično spremeniš svoje reakcije na določene življenjske situacije ali pa na določene globoko zakoreninjene vzorce. A veš, čist zihr sem, da če te neko direkno usmerja k temu, da nek mali premik narediš, pa se ukvarja sistematično s tabo, da tisti premik lahko narediš. če se pa z nekom pogovarjaš vsak dan, pa isto s tabo vred tuli, ker te tako super razume kako imaš prav, ali ti pa razlaga kaj narobe delaš, pa kako bi moral, da haska glih ne vem kako velikega ne bo. Sploh ker tisti, ki se s tabo pogovarja laično, vedno zahteva vse na horuk, v resnici družba nikdar ne podpira malih korakov. Vidijo rešitev in ti jo ponujajo kot univerzalno in edino možno. V praksi pa jo nekdo, ki ima težave, težko sprejme, izvaja in je še srečen z njo - ker reči drugače doživlja in druge reči vidi kot rešitev ali včasih tudi kot težavo. No, mogoče se pa o vsem skup motim, ne vem. Predstavljam pa si vse skup nekako tako.

clock-img

26.11.2009, 17:02

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Še replika na repko. Po moje pa uspeh ni odvisen od cene, ampak bolj od sposobnosti konkretnega terapevta in od oblike terapije, ki jo izvaja. In njegova osebna mahnjenost na denar ali njegovo osebno vrednotenje cene njegovega dela ni v odvisnosti od tega, kako, koliko je v praksi uspešen. PO moje je cena včasih zavajanje ljudi, s tem, da cena kao namiguje na kvaliteto. Ne vem če je kdo kje, ki v resnici analizira naš trg dela na tem področju in dejansko uspešnost terapevtov. Po moje ga ni. Zato si cene postavljajo terapevti čisto sami. In če je na tem področju enako kot na drugih področjih vsega dogajanja v sloveniji, je po zakonu povprečja praktično nemogoče, da bi cena določala kvaliteto.

clock-img

26.11.2009, 23:09

clock-img

poli*

pencil-img

2407

IZVIRNO SPOROČILO: tedy

to pomen da folk oz. nekateri izmed vas nimate nobenga za pogovorit
in greste zato h psihoterapevtu? al mogoče ma on kakšne
ekstra posebne scene da si po terapiji čist free user posted image

Nee, sploh se ne gre za to, da se neb meu s kom pogovorit in si potem izmisliš terapevta.
Večini ne ostaja denar, zato gredo na posvet predvsem zato, ker so v stiski. Podpiram to.

clock-img

27.11.2009, 07:46

clock-img

roberta

pencil-img

503

IZVIRNO SPOROČILO: tedy

hmm.. in kdaj si "ozdravljen"?

pri psihoterapevtu ne gre samo za to, da te nekdo posluša. gre za to, da ve iz tega, kar mu poveš, te vprašati še prav kako specifično vprašanje, ki ti bo pomagalo pri razjasnitvi tvojega problema.  gre za aktivno poslušanje, a ne samo to, temveč tudi usmerjanje k prepoznavanju izvorov in rešitvam tvojega problema.

torej, če je psihoterapevt dober, te ne bo samo poslušal oz. ti ne bo na koncu rekel: "gospa, vi imate težavo s tem in tem in naredite to in to", ampak te bo vodil tako, da boš sama prepoznala srž svojega problema in kot rečeno, rešitev tega problema.

clock-img

27.11.2009, 08:27

clock-img

Soncnica

pencil-img

676

Hoj!

Meni se 40 EUR ne zdi pretirana cena, poznam psihoterapevta, ki računa 70 EUR na uro. Jaz osebno rajši dam npr. 70 EUR za nekoga, ki je res dober in bi mi "sedel", kot pa 20 EUR za nekoga, od katerega ne bi imela kaj dosti.

lp

S. 

clock-img

27.11.2009, 17:17

clock-img

Gina

pencil-img

12402

IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica

Hoj!

Meni se 40 EUR ne zdi pretirana cena, poznam psihoterapevta, ki računa 70 EUR na uro. Jaz osebno rajši dam npr. 70 EUR za nekoga, ki je res dober in bi mi "sedel", kot pa 20 EUR za nekoga, od katerega ne bi imela kaj dosti.

lp

S. 

Kako pa veš, kateri bi ti sedel? A že načeloma veš, da je tisti, ki dela za 70 boljši od tistega za 40 pa da bi ti bolj sedel (ker je zihr boljši, ker je za 70)? user posted image user posted image  Jao ljudske modrosti...

clock-img

30.11.2009, 20:12

clock-img

Soncnica

pencil-img

676

Ja valda veš kdo ti sede, tisti s katerim se boljš ujameš... Ne vem, če je to ravno ljudska modrost, po moje je to bolj preprosta logika. Pa mi je vseen ali stane 20, 40 ali 70 EUR, če se z nekom ne ujameš se pač ne, in obratno. A razumešuser posted image

clock-img

30.11.2009, 20:16

clock-img

Soncnica

pencil-img

676

Hoj

Ja Gina, pomembno je kdo ti sede, ali če povem drugače s kom se bolje ujameš. Pa ni važno koliko stane. Če je to zate ljudska modrost OK, zame je to preprosta logika, jaz si tudi za osebnega zdravinika nikoli ne bi zbrala nekoga, s katerim se ne bi ujela oziroma mi ne bi sedel. Pa se mi zdi psihiater še toliko bolj oseben kot splošni zdravnik. Razumeš?

clock-img

30.11.2009, 20:55

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Jao, kolk si se razjezilauser posted image user posted image . Seveda gre vsak rajši k tistemu, ki mu sede. Samo ti si napisala, da že načeloma sklepaš, da ti bolj sede nekdo za 70, saj greš rajši k nekomu za 70, zato sem napisala kar sem. Saj lahko da nisi tako mislila, prebralo pa se je tako.

clock-img

01.12.2009, 09:00

clock-img

Soncnica

pencil-img

676

Ja valda sem se razjezila, če pa nisem tako mislila user posted image user posted image user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem