cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

brez zaves

clock-img

08.11.2006, 11:14

clock-img

Anonimen

user posted image  Spomladi bova z možem začela graditi hiško,ki bo bolj majhna vsega skupaj 100m2.Ker nisem ljubiteljica zaves me zanima vaše mnenje,da bi na okna dala(okna sva že kupila-alu-bela) lepe role iz blaga,ki jih dobiš vseh barv,tako,da jih lahko kombiniraš s pohištvom.Čez dan bi imela role spuščene na pol,zvečer jih pa spustim,tako,da se ne bo videlo noter.Kaj mislite,je to dobra ideja? Veselo na odgovore!

clock-img

08.11.2006, 11:17

clock-img

Anonimen

hm.. ne vem.. tud sama še ne vem, ali bom dala lamelne zavese ali navadne zavese ali žaluzije.. se ne morm odločit.. rolet pa 100% ne!!!!!!!!

clock-img

08.11.2006, 11:18

clock-img

rija

pencil-img

15589

Jaz tudi nisem ljubitelj zaves in jih tudi nimam. Ok, imam samo stranske, da pač okno ne zgleda tak pusto.
Drugače pa je odvisno, kje živiš. No, vsaj v Sloveniji....Skandinavci recimo so vsi brez zaves in se sploh ne trudijo, da bi okna kakorkoli zastirali, tudi tisti ne, ki živijo v pritličju.
Mi smo tak na samem, da so zavese brez veze.....pa tudi ko smo živeli v bloku v pritličju, jih nisem imela. Sem imela samo žaluzije.

clock-img

08.11.2006, 11:19

clock-img

AnBan

pencil-img

775

Zakaj pa ne, če je to vama všeč.user posted image

Mene tudi čudno gledajo, ker pravim, da pri nas ne bo nobenih zaves (samo lamelne zavese in zunanje žaluzije, v kopalnicah še notranji pliseji). Pa jim tudi povem, da pri nas ne bo nobenih tepihov in podobne navlake. Pa pol se čudijo zakaj nimamo balkonov (zgleda da mora imet prava slovenska bajta najmanj po dva balkona na vsaku čelni straniuser posted image ) pa podobne cvetke.

Ampak jaz jim povem, da delava hišo za nas ne in ne za njih in so potem lepo tiho.

[

clock-img

08.11.2006, 11:25

clock-img

soncece24

pencil-img

3825

Jaz mam 18 oken in niti ene zavese. Povsod imava žaluzije. Meni so zavese sicer všeč (ne one bele čipkaste - tisto je za ome), ampak ker imava mansardo in so okne povsod toliko pod stropom, pa ne gre karnise namontirat jih nimava.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

clock-img

08.11.2006, 11:28

clock-img

klavdijas

pencil-img

406

Meni so pa zavese všeč. Sem komaj čakala, da sem ji lahko naredila in obesila na okna. Nimam takih ta težkih in dragih. Na vitražnih palicah, napete. Opereš, malo polikaš in obesiš. Za tepihe in podobne stvari pa tudi jaz nisem navdušena.  Se pa strinjam, da ima vsak  svoj okus in naj si opremi dom po svoje.

Lp,

Klavdija

clock-img

08.11.2006, 11:29

clock-img

Anonimen

Jaz v stanovanju mam zavese k drugač ni šlo. So bile že prej namontirane rolete in je blo ful grdo brez zavesuser posted image .
Drugač pa k bova delala hiško bova mela brez zaves - samo zunanje žaluzije.
Mi je to ful hudo!
Itak jih zvečer zastreš in te noben ne viduser posted image

clock-img

08.11.2006, 13:58

clock-img

darja72

pencil-img

614

Namesto klasičnih zaves imamo plise zavese, potegnejo se od spodaj navzgor in so vsaj zame super zadeva.

clock-img

08.11.2006, 14:04

clock-img

Anonimen

user posted image  Nisem mislila tistih rolet,ki so bile včasih,ampak takšne,ki so lahko tudi spodaj pri vrvici zrezljane in so lahko enobarvne ali z motivi.Ne vem kako se jim reče,vem pa da jih delajo tudi naBledu in v prospektu so videti super.

clock-img

08.11.2006, 15:35

clock-img

AnBan

pencil-img

775

po moje misliš plise
user posted image

[

clock-img

08.11.2006, 16:17

clock-img

Katrin

pencil-img

4173

Tudi sama se nagibam k oknom brez zaves, mi je všeč!
Ko bom velika in bom imela hiško, bodo tudi moja okna lepa in brez zaves user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

clock-img

08.11.2006, 16:17

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

Pri mojem lubiju doma tudi nimajo zaves. Najprej mi je bilo zelo čudno, saj sem bila navajena na zavese v vsaki hiši, zdaj pa sem se že navadila. V svoji hiški ne bova imela zaves, ker nama to ni všeč, pa še alergijo na pršice imam in jih zdrvaniki odsvetujejo.

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

08.11.2006, 16:25

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Mekeke, meni je tvoja ideja všeč, saj tudi sama nisem navdušena nad zavesami. Obstaja pa še ena možnost. Obstajajo takšne zavese, ki so ravne in napete, saj ne vem kako se jim po slovensko reče(Schiebegardinen)
imam pa link, če ti bo kaj pomagalo
http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?storeId=8&catalogId=10103&langId=-21&topcategoryId=15594&parentCats=15594*15828*16168&categoryId=16168&cattype=sub

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

08.11.2006, 19:36

clock-img

Anonimen

user posted image  Hvala za link!

clock-img

08.11.2006, 19:59

clock-img

rija

pencil-img

15589

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Mekeke, meni je tvoja ideja všeč, saj tudi sama nisem navdušena nad zavesami. Obstaja pa še ena možnost. Obstajajo takšne zavese, ki so ravne in napete, saj ne vem kako se jim po slovensko reče(Schiebegardinen)
imam pa link, če ti bo kaj pomagalo
http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?storeId=8&catalogId=10103&langId=-21&topcategoryId=15594&parentCats=15594*15828*16168&categoryId=16168&cattype=sub

Reče se jim panelne zavese.....in mi bomo naše stranske dol vrgli in dali gor panelne iz ikee ......   seveda....user posted image

clock-img

08.11.2006, 21:57

clock-img

darja72

pencil-img

614

Ja, to so plise zavese, delajo pa jih Senčila Bled. Pridejo, pomerijo in čez 14 dni namontirajo. Tudi za čiščenje so simpl. lp 

clock-img

08.11.2006, 22:09

clock-img

Anonimen

user posted image  Kakšne so pa cene? Kaj veš?

clock-img

08.11.2006, 22:29

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

08.11.2006, 22:46

clock-img

anjaa

pencil-img

228

midva imava zavese samo v spalnici, otroški sobici in v dnevni sobi ( kuhinja, kopalnica in pisarna so brez ). so pa čisto enostavne, gladke, bele, brez vseh vzorčkov in čipk, segajo skoraj do tal.
tem ki jih ve opisujete si pa nikakor sploh ne predstavljam kako potem to na oknu izgleda user posted image

clock-img

09.11.2006, 19:55

clock-img

Anonimen

Varianta je tudi da na okna namontiraš antirefleksni sloj.
Se vse skupi obnaša kot zrcalo na zunanji strani kot šipa na notranji.

clock-img

04.12.2006, 20:06

clock-img

crci06

pencil-img

1854

Varianta za vse, ki boste gradile, je tudi, da si omislite svetlobne zavese...

To zgleda tako, da je ob oknu za karniso posebna neonka, ki usmerja svetlobo navzdol in ustvari "zaveso"...

Toliko za sedaj, če ne pozabim, pa lahko čez kakšen teden ali 2 pripopam kakšno slikico, kako to zgleda.

Smo še v fazi izdelave svetlobne zavese v otroški sobici. Upam, da bo OK. 

clock-img

04.12.2006, 23:58

clock-img

rija

pencil-img

15589

neonke so mi pa najbolj ogabne luči za v stanovanjeuser posted image

Dajo tako neokusno trdo svetlobo. Mi jih imamo edino v garaži.
Sicer pa prisegam na mehko, toplo svetlobo.

...vox populi...

clock-img

09.12.2006, 22:21

clock-img

lolipop

pencil-img

380

Meni nikoli ni bilo jasno, zakaj imajo ljudje zavese, pa še zunanje rolete. In potem se sredi sončnega dne noter "zadekajo". Osebno, meni so zavese všeč Dajo en tak topel občutek. Izjema so bele iz poliestra.

Moj je rekel, nobenih zaves! Pa sem ga najprej prepričala za spalnico. V dnevni sobi se pa še ne da. V Ikea-i imajo noro izbiro. 

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem