writing-img

brezžično omrežje - sevanje

clock-img

21.08.2006, 09:59

clock-img

Anonimen

Živjo,

tisti, ki se bolj spoznate na te stvari: zanima me, kolikšno je sevanje pri brezžičnem omrežju - a je problem, če je oddajnik (se tako reče?) v spalnici? Saj vem, da je sevanje itak pri praktično vseh el. napravah prisotno, samo bi rada vedela, če je to pri w-lanu omembe vredno večje... Saj zadeva se da verjetno tudi izklopit in tako se tudi sevanje zmanjša?

Hvala vam za pojasnila.

< Sporočilo je popravil ales25 -- 22.8.2006 23:38:33 >

clock-img

22.08.2006, 23:37

clock-img

ales*

pencil-img

130

Kot že sama ugotavljaš, je sevanje prisotno pri vseh električnih napravah, če poenostavim, kjerkoli je pač elektrika. Routerji spadajo med skupino naprav, pri katerih je sevanje zelo majhno in naj ne bi imelo vpliva na kvaliteto bivanja, še manj pa na zdravje. Se da pa jakost sevanja preprosto preveriti tako, da (katerokoli) napravo postavis ob radio ali TV, in če začne motit signal (pri radiu) oz. zvok in sliko (pri TVju), je sevanje precej močno.:) Mislim, da se to zgodi samo pri GSMju in pri brivnikih...:)))

lp

clock-img

27.08.2006, 21:14

clock-img

samosamo

pencil-img

2

Oj,

To da ti radio/TV ropota/brni ne pomeni da en stvar bolj seva kot druga ampak.
1.) Imas ali ne prevec kvaliteten radio/TV, ali pa si si skuril zascito.
2.) za priemrjavo si dal GSM ter brivnik. -- sicer nisem nek hud strokovnjak za brivnike sam mislim da nimajo kaj za  dosti za sevati !! Kajti brivnik niti ne sprejema niti ne oddaja na nobeni ferkvenci. OK razen mogoce ta novi Philips quadruplo shaver :)

Pa da se tebi odgovorim, wireless router kr dosti seva, dosti bolj kot gsm.
Zakaj ker je oddajnik, in vsak oddajnik bl seva kot sprejemnik. Cista logika.

Pa ce se le da ne ga imeti v spalnici, se manj pa v sobi z otrokom. Ce ga nujno morate imeti tm, ga vsaj ko greste spat ugasnite.

lp

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem