IZVIRNO SPOROČILO: malamuhica
...sva bila skupaj deset let, od najstniških let, skupaj sva doživela ogromno, po šestih letih se nama je rodil otrok..... Že pred nosečnostjo me je precej varal,.... da sva spoznala, da nisva za skupaj in tako se je on odselil. ..... nekako ne morem sprijazniti s tem, da nisem uspela obdržati družine skupaj in da bo moj otrok odraščal brez očeta. ... Pa bivšega ne pogrešam, mislim pa nanj iz neke navade. ....
Varanje pri moškem ni enako kot varanje pri ženski. Namreč moški ki vara (pa ne da je to odobravanja vredno - gre le za razumevanje) išče način kako ostati z ženo. Popolnoma napačen način ampak tako moški iščejo rešitev težave.
Torej moški med varanjem še vedno ostaja v odnosu z ženo in je odnos še možno rešiti, popraviti,.... v kolikor sta oba partnerja za to. Niso pa vsi moški tega zmožni (reševanja težave na drugačen način), niti niso vse ženske zmožne prenesti prevare.
Medtem ko ženska, ki vara, je dejansko že prej odšla iz odnosa. Namreč ženska prvo povezuje čustva nato spolnost. Zato je ženska pri varanju s čustvi že pri drugemu (s tem pa tudi z odnosom), medtem ko pa moški prvo povezuje spolnost nato čustva.
Bivši ima v tvojem življenju (in ti v njegovem) velik delež, zato ni presenetljivo da misliš nanj. Mislim, da ga pogrešaš saj ravno navada je tista zaradi katere nastane praznina in s tem pogrešanje.
Vsaka ločitev je izguba. Skupaj sta "doživela ogromno", in oba (kot vsi) sta vstopila v zvezo z upanjem na najboljše. Izteklo se je kot se je. Zlorabljajoč odnos (prevare,...) kakršen je bil, pa tudi ni dober vzgled za otroke.
Prepričan pa sem, da si za ohranitev zveze naredila kolikor si zmogla in tudi kolkor se ti je zdelo še normalno.