IZVIRNO SPOROČILO: nalepkica
najraje bi se ločila, ampak ne zberem poguma. zato, ker me je strah, da bi videli, da nisem uspela obdržati zakona in zato, ker sama finančno ne bi mogla plačevati stanovanja in ostalih stroškov. sicer živimo v hiši, ampak sploh ni opcija, da ostanem tu, niti finančno, niti tako-da bi mi potem skoz očital, da sem jaz ostala tu.
Žal mi je, da je za tvojo osebno srečo tako pomembno, kaj si mislijo drugi. Predvsem, ker 'nisem uspela obdržati zakona' ni neko kriminalno ali nečastno dejanje in tudi na življenje 'teh, ki bi videli', kaj dosti ne vpliva, ali ostaneš ti poročena ali ne.
Finančne in premoženjske razmere so seveda vredne premisleka, ker nekje je treba živeti, se obleči in jesti. Tukaj je treba pač nekaj energije, vreči vse skupaj na mizo, razmisliti, se pozanimati o raznih možnostih in narediti načrt.
Zakaj se vnaprej obremenjuješ s tem, kaj ti bo on očital?
Morda je tvoj ali pa vajin skupen problem ta, da živita drugačno življenje, kot sta si predstavljala, da bosta. In zato krivita drug drugega. Ti si že tako preživcirana, da že mesece vnaprej premišljuješ, kaj vse ti lahko on očita.
Najprej poskrbi zase, kolikor le moreš. Poskusi na stvari gledati drugače, poskusi reagirati drugače. Štej do deset, ne odzvaj se na poziv k prepiru, ohrani notranji mir. Če se ne želiš poljubljati z njim, se ga dotikati, potem se pač ne poljubljaj, ne objemaj. Povej mu, da pač ne moreš. In če se bo drl nate, mu povej, da te s takim obnašanjem pa res ne bo zrajcal.
Morda je ljubezen še tu, vedar je čisto zabarikadirana. Morda potrebujeta samo malo pomoči. Morda kakšen obisk svetovalca.