cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

balkonska korita

clock-img

09.01.2006, 21:03

clock-img

Anonimen

A že delate kaj načrte, kaj boste sadile v balkonska korita spomladi? Sploh delate načrte in kaj preizkušate ali sadite samo pelargonije in surfinije?

clock-img

10.01.2006, 07:25

clock-img

darjatimci

pencil-img

1828

Opažam,da si že zelo zagnana in delaš načrte za okolico hiše,jaz imam od rož bršljinke mešane barve in to v lončenih koritih.Ampak to bo počakalo do aprila.

clock-img

10.01.2006, 09:57

clock-img

sazi

pencil-img

5175

Midva vsako leto v najinem betonskem koritu na balkonu (živiva v bloku) gojiva vse mogoče začimbe in letos spomladi ne bo nič drugače. Torej pridejo spet: bazilika, peteršilj, drobnjak, feferoni, rožmarin, majaron, pa še kaj)

clock-img

10.01.2006, 14:42

clock-img

india

pencil-img

5342

Lani sem menjala vrsto balknoskega cvetja, do sedaj sem imela surfinije in vmes malo moljevke, lani sem dala begonije, viseče, vmes stoječe. Pa so se dosti boljše obnesle kot surfinije....letos bomverjetno pristala pri gorensjkih nageljnih.

Darjatimci,kje si nabavila te raznobarvne bršljinke? Jaz bi jih rada dala na severno stran hiše,kjer so sosedje naredili tako rd zid,ki ga moramo nekako prekriti.

Drugače pa kar preizkušam razno cvetje, odvisno pač kaj dobim v Smenarni ko grem kupit semena in čebulice.

clock-img

10.01.2006, 14:44

clock-img

Anonimen

nč še ne mislm. ker pa mam začetk maja rok, pa pol se mi cel poletje itak nau dal zalivat bom vrjetn letos pristala pr kakih čist navadnih bršlinkah k rabjo skor najmn nege. absolutno pa ne mislm pretiravat s temi rožami kukr sem prejšna leta k sem jih že rahlo malo sita :)

clock-img

10.01.2006, 14:44

clock-img

MarijaPo

pencil-img

1807

Tudi jaz zivim v bloku, pa me zanima, ce se splaca po recimo 20 letih zamenjat zemljo v koritu? Po 20 letih je najbrz ze precej izrabljena in rozice nic vec ne dobijo surovin iz nje, ali se motim?

ali je katera ze gojila tudi kaksne jagode, mlado cebulo,... na balkonu?

clock-img

10.01.2006, 14:49

clock-img

Anonimen

ufff 20 let ta je pa huda. absolutno zamenat! kašna korita a maš to? betonska al kako?
jagode so sploh super za v korita k rastejo povešavo, pa tamali paradižnik k je tut za pojest, pa paprike...

clock-img

10.01.2006, 14:52

clock-img

MarijaPo

pencil-img

1807

ja, blok je bil zgrajen leta 1984, torej je star glih 22 let in odkar so ga zgradili nismo zamenjali zemlje v koritu - to je tisto korito, ki je del balkona - visi navzven. Veliko blokov ima take balkone.

clock-img

10.01.2006, 21:16

clock-img

al1*

pencil-img

2246

Jaz imam že dve leti zaporedoma v koritih na balkonu jagode. V eno korito dam dva grmička. Lani so zelo lepo obrodile, po malem smo jih jedli do oktobra. Letos jih ni bilo toliko. Tudi izgleda lepo: zeleni listi, beli cvetki, rdeče jagode.

Eno leto smo imeli v koritih čili paprike, tako da bi verjetno šlo tudi navadne. Vedno imam tudi eno ali dve koriti z začimbami: timijan, bazilika, drobnjak v enem in petršilj v drugem koritu.

< Sporočilo je popravil al1* -- 10.1.2006 21:17:08 >

lp

clock-img

11.01.2006, 12:11

clock-img

Skorpija

pencil-img

1130

Jaz bi tudi dala v korito jagode, ker so mi na vrtu samo v napoto, pa nikoli ne pridemo do njih - prej izginejo v rabutarskih ustih user posted image  Samo me pa zanima - a jih imam lahko v senci? Tam kjer imam jaz korito je stalno senca, samo zjutraj posije malo sonca... Ravno zato sem imela letos vodenke, ampak mi je boljvšeč imeti kakšno koristno rastlino...

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

clock-img

11.01.2006, 20:31

clock-img

fusia

pencil-img

612

Jaz že komaj čakam, da bo pomlad. Ne vem še, kaj bom letos dala v balkonska korita. Lani sem imela kar navadne bršljanke, ker sem hotela čim manj dela. No... kupila sem korita z vodno rezervo in se je potem izkazalo, da so bile rože preveč zalite user posted image . Zraven sem imela še lotus, ki pa ni uspeval. Mogoče tudi zaradi preveč vode.

clock-img

12.01.2006, 07:59

clock-img

darjatimci

pencil-img

1828

Meni jih da mami ker jih sama spravi gor iz vršičkov.

clock-img

12.01.2006, 08:02

clock-img

NINA1

pencil-img

144

ojla,
tudi jaz že komaj čakam na pomlad, da se bom spet posvetila vrtnarjenju user posted image .
Obožujem rožice(na balkonu in na vrtu) ter zelenjavo na vrtu.
lansko leto sem imela več vrst v koritih na balkonu, nekaj jih je bilo kupljenih v Bakerju-ali nekaj podobnega in nisem bila nič zadovoljna z njimiuser posted image .
letos pa bom imela najbrž samo bršlenke in pelargonije, všeč mi je da zgledajo "bogate" in cvetoče. aja, pa še nagelje bom mela.
Kaj pa kaj sadite zunaj na vrtu ali v posebnih gredicah?

lp

clock-img

19.02.2006, 20:46

clock-img

matahari

pencil-img

223

Jaz imam na oknih vsako leto rdeče bršlinke in tako bo tudi letos...na terasi pa imam nekaj cipresk, med njimi zvončke, teloh in trobentice za pomlad..potem ap za poletje cvetoče trajnice, ki cvetijo od aprila pa tam do oktobra...na vrtu pa obvezno malo solatke, peteršilja, paradižnika, paprike, brokoli itd..vse kar je potrebno za prvo silo za v lonec..zelo uživam v gojenju rožic..me prav pomirjajo...user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem