IZVIRNO SPOROČILO: leški
Oprosti ker nisem napisala da jr deklica bila dolga 73cm in da so bila ramena krepko čez pasove, glavca pa na vrhu jajčke in pred nakupom smo se posvetovali s pediatrom.
In prej se ti je zdel najbolj pomemben podatek, da je prerasla, ker so noge bingljale cez
, kar pa je dejansko pomembno pa ti je bilo zanemarljivo in nepomembno. PO vseh standardih, ki jih uporabljajo pediatri po celem svetu, pa je dolzina otroka pri 6 mesecih do 70 cm (nekje tu je zgornja meja). To govorim za fante, za punce je meja nizja. Ti pravis da je tvoja punca ze pri 5 mesecih bil 73 cm VAU . Moja oba sta velikana (geni, sva oba precej velika), vedno sta z visino na max oz malo cez max (pa se vseeno pri 5 mesecih nista dosegla 73). In ne glede na to (ker res obstajajo izjeme med otroci), sta oba bila v lupinici do 10 oz 11 meseca starosti, oz do velikosti cca 80cm. Je pa res, da je tu precej odvisno od tipa lupinice oz velikosti lupinice, ravno zato se jaz vedno odlocam za maxi cosi, ker je najvecja, da otrok cimdalje ostane not. Npr maxi cosi lupinica ima celo poustercek, ker je lupinica prevelika do cca 2-4 meseca starosti. In potrebno je otroka pravilno polezt not in ne posedet zelo pokoncno, ker potem res pridejo ramena vise.
Pomembno se mi zdi, da se opozori na tole binglanje nogic, ki ni nobeno merilo in je povsem nepomembno. Samo zavaja se ostale ljudi in potem se ostali mislijo, da so otroci prerasli in jih dajo v avtosedez, ki je zelo nevaren za 5 mesecnike!. Raje ispusti tale podatek ali pa napisi da je pac velikan med velikani in mu pri 5 mesecih cela glava gleda cez lupinico.
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 29.10.2015 10:57:33 >