cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

avtomatska klima vs. navadna klima

clock-img

06.03.2007, 15:55

clock-img

Anonimen

Zdravo ocki,

prosim za malo pomoci...kupujem namrec "nov" avto, pa me zanima, kaksna je razlika med navadno klimatsko napravo in avtomatsko klimatsko napravo. Bojim se namrec, da je s to navadno le kriz in da se clovek lahko zlahka prehladi (ker najbrz pri le-tej ne mores nastaviti zeljene temperature).

Hvala za odgovore.

clock-img

14.03.2007, 22:15

clock-img

facka

pencil-img

789

si si že sama odgovorila. mi imamo avtomatsko, tast pa ročno in ko se vozi z našim avtom, da zmer full na mrzlo.

"Posadil bom drevo zlata"
(komentar našega 7 letnika, da mu ne bo treba služit denarja)

clock-img

19.03.2007, 11:01

clock-img

BaByGiRl

pencil-img

430

Avtomatska je vatomatska in ti ni treba skos rihtat stopinjeuser posted image
Tam pa malo več obračaš 'knofe'. Še vedno pa sem obe morala nastavljati oz. prilagajati. Avtomatska se je men zdela boljša. Že izgled user posted image

clock-img

19.03.2007, 11:13

clock-img

Nixxon

pencil-img

768

Ročna sploh nima nastavitev stopinj.

Ročna je ubistvu točno taka kot na navadnem avtu brez klime (torej samo moč pihanja, ter količino toplega/hladnega zraka, ter kam naj piha), samo da ima dodano klimo (+1 gumbek).

Avtomatska pa ti štela jakost pihanja, vzdržuje željeno temperaturo, prižiga/ugaša klimo (ne vsi), štela kam mora pihat (noge/telo/glava/šipa - ne vsi),... Pa tudi avtomatske klime niso vse čisto avtomatske, imaš še vmesne stopnje,...

clock-img

19.03.2007, 11:45

clock-img

G in T

pencil-img

953

Saj je skoraj vseeno kakšno klimo ima avtomobil, važno je da v vročih dneh ohlasi vozilo in s tem olajša vožnjo. Imamo ročno klimo, gigitalno ročno klimo, avtomatsko klimo in digitalno avtomatsko klimo. Pri vsaki moraš ročno nastaviti željeno klimo, pri digitalni imamo na displayu napisane številke, ki prikazujejo temperaturo, pri navadni klimi, pa imajo nekateri avtomobili na vrtljivem gumbu za nastavljanje temp. napisane referenčne številke stopinj, da je nastavitev lažja. Tudi pri avtomatski klimi je potreben poseg v njeno delovanje, ker te lahko prične hladiti ali je prevproče in moraš onovno nastaviti temp. Je pa res, da jakost pihanja uravnava sama, glede na notranjo temperatura zraka. Tako da avtomatska klima ni popolnoma avtomatska je pa vsekakor manj dela z njo. Je pa seveda dražja pri nakupu.

Važno pa je da se klimatska naprava pravilno uporablja, ne glede na to kakšna je.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem