cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

avokado

clock-img

12.11.2007, 12:57

clock-img

marsovka

pencil-img

205

čist brez pričakovanj sem vsadila avokadovo peško v vrt zunaj, pa opazim, prejšnji dan, da je lepo pognalo in je rastlina visoka okoli 50cm. sedaj pa kolebam med tem, da jo pustim kar zunaj, torej jo prepustim vremeskim vplivom..in tem, da jo odkopljem, vsadim v velik lonec in dam nekam prezimit....ne vem, kaj je po vaše bolje? ga bo sneg uničil do te mere, da drugo leto ne bo več naprej rasel?ima kdo kakršnekoli izkušnje z avokadom? vsaka info bo dobrodošla, hvala!

clock-img

12.11.2007, 14:47

clock-img

ribica.

pencil-img

2165

Če ga boš šustila zunaj bo definitivno umrl, saj gre za tropsko rastlino. Še kadar ga imaš notri, ni priporočljivo da ga imaš v preveč hladnem prostoru. Ne mara prepiha, patudi preveč direktnega sonca ne. sam to verjetno bolj velja za poletno pripeko.
Priporočam ti, da ga posadiš v lonec, dosti velik, da ne boš rabila preveč kmalu presajevet. Jaz sem imela krasen avokado, redkokdaj uspe tak. Zelo neradi se razvejajo,ampak meni je moj naklonil vsaj 7 vrhov in je bil velik cca 2m. Ne vem kaj mu potem naenkrat ni bilo prav, da mi je začel  umirati. Zemlja se mu je preveč namočila, kljub temu, da sem ga skrbno zalivala v mejah normale. MOgoče vprašaj v kakšni vrtnariji kakšna zemlja je zanj najbolj primerna, da ne bo preveč kisla. Meni je moj umrl. Če boš videla, da ima take povešene liste, je čas za alarm.

clock-img

23.01.2008, 17:14

clock-img

*ajetam*

pencil-img

595

mene pa tudi nekaj zanima glede avokada.
in šicer kako ga vzgojiš?
sem videla eno slikico da  ga zabodeš iz ene treh strani z zobotrbcem in namočiš v vodo...
je pomembno katera stran je v vodi ??
se da isto naredit tudi z mangom ??

clock-img

23.01.2008, 20:21

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

jaz sem ga dala samo v vodi in po kakšnih 3 tednih se je razpoknil in ko je maček pokokalo kali ven, sem ga posadila.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

clock-img

24.01.2008, 18:12

clock-img

*ajetam*

pencil-img

595

zanimivo...
se isto naredi z mangom ?

clock-img

31.01.2008, 14:37

clock-img

Nasy

pencil-img

2899

Jaz sem ga imela pred leti v študentu, posadila sem ga iz radovednosti, pa je tako zrasel, da sem ga morala odrezati in se je potem posušil. Jaz bi ga na tvojem mestu previdno izkopala s čimveč koreninske grude, da ne doživi šoka in ga posadila v lonec, ker je to le tropska rastlina. 

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem