cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

atrezija požiralnika

clock-img

23.02.2007, 14:00

clock-img

emaa

pencil-img

7450

Mislim, da sme napisala pravilno. Kolegica ima punčko s to diagnozo, pa nima interneta, pa bi rabila kak kontakt mamice, ki ima otroka s tako diagnozo. Če katera kaj ve o tem ali pozna koga, ki bi bil pripravljen kontaktirati z mamico, naj mi javi na privat.

clock-img

23.02.2007, 14:05

clock-img

muha1

pencil-img

666

To sem našla:

KLJUČNE BESEDE: prirojene nepravilnosti, atrezija, požiralnik, fistula, kirurgija

Atrezija požiralnika je najpogostejša prirojena anomalija požiralnika. Pogosto se pojavlja skupaj z drugimi anomalijami, predvsem srčnimi hibami. Klinično se pokaže takoj po rojstvu z obilnim slinjenjem, kašljem, dihalno stisko, cianozo ali kasneje s pljučnico. Dokažemo jo z uvajanjem nazogastrične sonde in rentgensko sliko prsnega koša in trebuha. Zdravljenje je kirurško, napravi se zašitje fistule in po možnosti primarna rekonstrukcija požiralnika čim prej po rojstvu. Pogosti zapleti so motnje celjenja anastomoze (dehiscenca, puščanje), ponovna fistula, zožitev anastomoze, gastroezofagealni refluks in traheomalacija.

clock-img

23.02.2007, 19:07

clock-img

muha1

pencil-img

666

Šele sedaj sem videla, da iščeta kontakt mamic s to boleznijo. Na forumu kengurujček.si so starši, ki imajo otroke satrezijo požiralnika. Probajta tam poiskati kak kontakt. Pa veliko sreče!

clock-img

26.02.2007, 09:55

clock-img

emaa

pencil-img

7450

Najlepša hvala muha, v kengurujček sem pa itak že včlanjena, saj naš David spada zraven, pa seveda sploh ne opaziš kaj vse še spada zraven, sem kontakt že zrihtala.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem