cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

astma in alergija-še enkrat

clock-img

14.11.2005, 22:04

clock-img

mala maja

pencil-img

3204

ne najdem nič. Tema par vrstic spodej ni pravauser posted image user posted image  mi pa boste znale pomagatuser posted image user posted image

Zanima pa me kako ste ugotovile da gre za astmo al pa alergijo na pršice.

Moj mož je alergičen na pršice in full kašlja.

Naš mali Nik pa tud že 3 tedne. Bil je bolan in od takrat kašlja. Zdravnik pravi da je zdrav(v petek sva bila pri njem) kri je uredu, pljučka so uredu, malo hrope samo meni se zdi da samo tajrat ko mu zmankuje sape.. Naš mali se pa kar davi. Z mojim user posted image sva zečela sumit na alergijo al pa astmo.
Zgleda pa ta kašelj tako da se mali začne kar na lepem kašljat in ga nič ne pomiri. KAšlja topliko časa da že komej lovi sapo. Ja pa zanimivo da je vzunaj OK(da ne kašlja). Lahko je skoraj 2 uri brez kašlja pol pa dobi kar en napad in traja lahko tud do pol ure in mine pa pet lahko celi 2 uri nič. Lahko pa tud prej že začne.

Dejte mi mal povedat kako se spoznajo te astme al pa alergije.

Poznam kako zgleda kašelj pri astmi in alergiji(oboje v družini9 in vem da naš mali glih tako kašla. A je možno da ma 8m astmo?????????

clock-img

15.11.2005, 08:14

clock-img

darjatimci

pencil-img

1828

Mala Maja,iz alergije,če se ne ugotovi dovolj zgodaj se razvije astma,jaz sem že en tak primer. No ampak ti sprašuješ za fantka,kar je povsem isto,treba je prepoznat kašelj,ki je večinoma suh in otrok se davi,največkrat se začne v času kurilne sezone,če je pa še alergičen na kaj drugega na hrano ali pršico, razne dlake, pelode je pa še toliko huje.Za zdravnike je v glavnem čisto normalno,da otroci v tem času kašljajo tako,da moraš kar sama opazovat in potem povedat, da to ni to.

clock-img

15.11.2005, 08:30

clock-img

Anonimen

No, pa da ti še jaz opišem in povem svojo zgodbo, čeprav ne bom povedala dosti drugače kot ti je že rekla Darjatimci pred mano.
Jaz mam kr hudo alergijo na pršico in seveda posledično tudi astmo. Moja zdravnica je že od mojega otroštva govorila, da sem alergična na prah, čeprav mi prej niso nikoli delali alergijskih testov. Odkar pomnim sem mela zamašen nos, ki ga je spremljalo vsakodnevno kihanje, občasno kašljanje, itd. Pred leti sem tudi prebolela hud bronhitis.
No, dve leti nazaj pa so se težave začele še stopnjevat. Blazno težko sem dihala, imela sem občutek, kot da mi nekdo sedi na prsih, sploh nisem mogla vdihniti zraka. Da zgodbo skrajšam, sama sem zahtevala teste, da vidimo, če se res na kaj alergična. Izkazalo se je, da mam alergijo na dlako morskega prašička (ki ga mam žal doma, ker tega prej nisem vedela), malo na psa, ter kar precej na pršico. Ko mi je pri alergologu delala sestra teste so bile njene beseda:"Evo, to se splača videt, to je prava alergija!"
Posledično pa seveda tudi astma.
Glede na svoje izkušnje sem si rekla, da bom sama pri svojem otroku zelo pazljiva glede zankov kakršne koli alergije in bom zahtevala teste, da se morebitna alergija začne zdravit, oz. jemat ustrezna zdravila za blažitev le te.
Sicer pa maš po netu tega ful velik, jaz sem vse potrebne informacije sama našla, le malo je treba pobrskati.

clock-img

15.11.2005, 11:08

clock-img

simone

pencil-img

148

Mojemu sinu so se prvih 6 mesecev , zmeraj 1x na mesec po desnem ličku pojavljali rdeči madeži (zgledalo je kot dvojna koža). Pri dermatologu sva dobila kremo, katero še zdaj, če vidim da ima kaj rdečega namažem. Rekli so da je še premajhen za teste. Tudi jaz sem slišala, da se za vsako alergijo lahko skriva astma. Kakšne teste bi mu lahko naredili, da bi videli, če res gre za kakšno vrsto alergije?user posted image

clock-img

15.11.2005, 11:40

clock-img

mala maja

pencil-img

3204

smone naš ta sreden je mel tud take fleke in jih ma še zmerej. delajo teste na koži in sicer ga mažejo z raznimi alergeni in pol vidjo če pride do reakcije.

Kašno kremo sta dobila. Če sta dobila Locacorten ti svetujem da jo malo uporabljaš ali skoraj nič ker full tanjša kožo. Raje prosi za Bivacin kremo.
Drugače pa naš je alergičen na čokolado in je koj flekast. Mu pa pomagajo kreme mal blažit stvar.

JA tele alergije so zahrptne in nam kar veliko živcev požrejo vsem staršem.user posted image

clock-img

15.11.2005, 11:54

clock-img

simone

pencil-img

148

mala mala: ko sem zdravnike najbolj potrebovala, so bili na izobraževanju ali pa so naju naročili čez 2 meseca, tako da smo šli k privat dermatologu v MB . On jo zmeša skupaj. Nič ni reku katera krema je. Ena je za čez dan (bolj lahka ) , druga bolj mastna pa za čez noč. Tudi ni omenu, da jo morama mazat manj. Je pa govoril res nekaj o suhi koži.

clock-img

15.11.2005, 12:16

clock-img

darjatimci

pencil-img

1828

Jaz bi dodala še to če je alergija na določena živila pomaga v glavnem le dieta je ni kreme ali mazila in ker se to ne ugotovi in ne zdravi se potem razvije astma,Testirajo najprej kožne potem pa krvne test,ki so bolj zanesljivi,pred prvim letom starosti pa so lahko lažni.

clock-img

16.11.2005, 00:23

clock-img

KODA

pencil-img

4015

Mene je danes na testiranju skoraj kap zadela.Tamalemu se je na sveže pojavila alergija na pršice.
Ubogi otrok že tako ga pesti alergija na mleko,jajca,arašide,konzervanse.
Še tega se je manjkalo.ko da nimamo že drugih stvari zadosti.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

clock-img

16.11.2005, 16:51

clock-img

mojcapr

pencil-img

457

Gašper,star 4 leta je poleti prvič ful kašlav in jaz sem mislila,da ima laringitis in sva se zaprla v kopalnico in dihala vlago. No bilo je boljše za 4-5 ur potem pa se je znova pojavil kašelj. Zjutraj sva šla k zdravnici, ki mu je dala inhalacijo in mu ni pomagala, nato pa v bolnico, kjer je bila možna diagnoza astma. Čez 2 meseca sva se znova znašla v bolnici in takrat je bil testiran. Izkazala se je alergija na pršice, plesni, pse, mačke in trave. Diagnoza zraven pa še astma. Tako imava sedaj flexotid in po potrebi ventolin. Kupila sem že vse prevleke in odstranila tepih.
Spremlaj njegov kašelj in ga pelji k pediatrinji in se pogovori z njo, da si tudi ti alergična, saj je potem možnost da je otrok alergik kar 70%. No to pa ni hec.
Upam da je samo prehlad.
lp

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem