za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Sin je v 2.razredu. Že drugo leto hodi na tečaj angleščine v jezikovno šolo. Kdaj pa kdja bi pa doma rad mu prebrala oziroma ga naudušila tudi nad kakšnimi krajšimi angleškimi knjigicami. Mi kaj svetujete?
28.03.2013, 14:51
Felicita
5145
Penguin readers oz. kaj podobnega... maš razvrščene po težavnosti, začne se z osnovnimi (100 besed) in se potem nadaljuje... tematike so zelo različne, od klasičnih pravljic do 'teen stuff' (te so potem običajno že na višjem nivoju) do čisto 'originalnih' del... najdeš jih v skoraj vsaki knjižnici in kasneje jih bodo brali za bralno značko.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
29.03.2013, 22:14
kajalin*
1402
Vzemi si čas, pojdita v knjigarno, povprašajta in raziščita,se bo sigurno kaj našlo.Naša ima ene tri knjigice,in tri revije pri katerih je še cd, in to poslušava v avtu, ker drugače imamo zlo natrpan dan. Hodi pa tudi v 2 razred, imajo že od lani kot izbirni predmet.
02.06.2013, 09:45
kul_ati
4
Jaz za moje otroke kupim angleške knjige kar na amazonu. Zaradi nizke poštnine ( cca 5 €) na nemškem amazon.de
Z malo iskanja se dobi super knjige za 3-7 € po knjigici. Zvečer poleg pravljic preberem še angleško odvisno od otrokovega počutja. Če reče v slovenščini sproti prevajam, sicer pa angleško in nato vsak stavek preveden v slo.
Odlične so knjigice od Judith Kerr ( npr. The Tiger Who Came to Tea.) in serija Tony Rossa ( I Don''t Want to Go to Bed (Little Princess) ali pa Gruffalo (Julia Donaldson, Axel Scheffler).
Trenutno zbirka vsebuje naštete in druge, skupaj cca. 20 knjigic. Knjigice izposodimo po principu menjave ( naše ang. knjigice vam, vaše nam za 14dni npr.).. Zainteresirane družine se nam oglasite na zasebno.