cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

ananas

clock-img

27.06.2008, 15:01

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

A se je kateri uspel prijet ananas? Kdaj je potem pognal sredico na kateri zraste sadež? Jaz sem ga posadila in sta mi zraven pognala 2 mlada, ki sta že večja kot stari, vendar sredice pa noben ne ženeuser posted image

clock-img

27.06.2008, 15:42

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

kako si ga pa posadila? To sem se že večkrat spraševala. Ali pač odrežeš zgornji del ananasa in ga posadišuser posted image Enkrat sem že to naredila in se ni zgodilo ničuser posted image

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

clock-img

27.06.2008, 16:40

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Odrezati moraš perje z vsaj 2 cm ananasa. To posadiš, pokriješ s plastično vrečko in zalivaš. Obvezno mora bit na sončni strani in na toplem. Vrečka zadržuje vlago, ki jo rabijo. Na tak način bi naj uspel. Moraš pa pazit, da je sredina perja še zelena. Probaj en list ven potegnit, če je čist na koncu rjav ali gnil, se ne bo prijelo. Tako so mi predlagali prijatli v sloveniji, ki se jim je prijel in imel tudi mali sadež.

Mi smo doma na toplem, tak da nisem upoštevala teh nasvetov. Enostavno sem perje z anansom odrezala, in ga posadila v pesek (hranilen) ter vsak dan zalila. Prijelo se je v prvem poskusuuser posted image . Sredica je pri staremu sicer zgnila (izpadlo nekaj notranjih listov) in sem mislila, da ni uspel. Pol ko sme ga izpulila pa sem videla, da ima zdrave korenine, zato sem ga nazaj posadila, čez 2-3 tedne, pa sta zraven začela 2 mlada poganjatuser posted image . Sumim, da iz starega ne bo nič, iz mladih bi pa lahko kaj bilo, samo ne vem kdajuser posted image

clock-img

28.06.2008, 11:53

clock-img

Muca Copatarica

pencil-img

418

Jaz sem ga pod perjem odrezala in dala v vodo, da je pognal korenine, zdaj pa ga bom posadila.

clock-img

06.07.2008, 12:58

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Sem zdaj poslikala moj ananas in še avokado zraven. Temen ananas je stari, ta svetla pa sta mlada, ki sta vzklila iz starega. Levo od ananasa pa je še granatno jabolko. Pol vrta imam malih granatnih jabolk, ker sem pljuvala peške in so vzklileuser posted image user posted image  

user posted image

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 2.9.2008 12:10:04 >

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem