Bobek, pri nas je bilo kakšen mesec (ko je pogruntala plazenje) super. Sploh me ni šmirglala, toliko je imela dela z raziskovanjem. No, potem se je počasi naveličala (kdo se ne bi, 40-ih kvadratov) in zdaj me spet večkrat 'rabi'.
Pridejo momenti, ko enostavno ne moreš spustit vsega iz rok. Jaz jo fintiram na tisoč in en način. Recimo ko kuham, so finte naslednje: magnetki na hladilniku (gumijasti, plišasti), ima ful dela z njimi, da jih daje gor in dol, ena omara in en predal v kuhinji sta samo 'njena', notri so vrečke, plastične posode...in ko odprem, ima vsaj 10 minut dela, preden vse zloži ven, zanimive so prazne flaške od frutkov, ki se kotalijo po tleh. Večkrat ji operem kak paradajz ali papriko, jabolko in ji dam na tla, ima spet par minut dela, da si ogleda z vseh strani. Al pa kakšna šumeča vrečka. Karkoli, samo da ni igrača.
Pa ves čas ji govorim: Manca počaki, mami ne more, mami dela to in to (pač kar delam). Se mi zdi, da je počasi že skapirala besedo 'počaki'.
Glede WC-ja, ja to je pa problem tudi pri nas. Pa ne, ker ne bi mogla bit sama, ampak ker je čisto nora na kopalnico. Najbrž zato, ker je zanjo prepovedan teritorij. In je takoj pri vratih. Ponavadi čaka pred priprtimi vrati, ji dam kaj da se zamoti. Sem jo dala tud že v posteljo, pa je tulila od jeze 3 minute, pa kaj.
Počasi morajo spoznat, da ne moreš vedno 100% biti z njimi na tleh. Delaj svoje, pa mu govori zraven, kaj delaš.