writing-img

alergija na kravje mleko

clock-img

28.11.2010, 11:02

clock-img

snežakinja

pencil-img

213

Za nama je težka noč, moram malo potožit.

Imam 2 mesečnega sinka,ki v spanju skoz jamra, hrope, brbota ko da ima nekaj v grlu. Veliko poliva in bruha, zadnje dni je začel jesti na 4-5 ur ali še bolj poredko. V želodčku mu skoz brobota in slišim kako se mu pretaka tekočina. Začel je tudi kašljati kar prej ni. Na obrazku ima polno nekih drobčekenih belih izpuščajčkov in na desni lički redeč flekec. Kaka precej redko in zelo smrdeče.

Gruntam, če bi vse to lahko bili znaki alergije na mleko?  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jutri bom poklicala P, pa ma da ga pogleda. 

clock-img

28.11.2010, 12:07

clock-img

ledenaa

pencil-img

2488

No,če smatraš da gre za alergije kaj misliš da ti bo P pomagala? ga daš potem na dieto .Če ga dojiš si tudi ti na hrani brez mleka i jajc-to so najpogostejši alergeni. V lekarni pa dobiš kremo.
pretakanaje tekočine-se nam vsem enim tiho enim pa glasno in to nič ne pomeni.Če otrok poliva potem je to brobotanje od tega. Vzglavje naj bo vzdignjeno.da se ne bo med spanjem zadušil .

clock-img

28.11.2010, 15:53

clock-img

janapan

pencil-img

823

Ti definitivno svojega otroka najbolje poznaš. Če sumiš na alergijo na KM, pojdi na dieto...izogibaj se mlečnim izdelkom pa tudi izdelkom, ki vsebujejo jajca, tako boš videla najbolje - seveda če dojiš. Izpuščajčki pa pri 2 mesecih starosti pa so dokaj normalni....moja je imela med 1 in 2 mesecem prav belozelene akne....grozno pa je potem šlo mimo. Zavedai se moraš da so pri 2 mesecih aktualni tudi krčki, polivanje in bruhanje je lahko tudi popolnoma normalno. Naša je polivala do 5 meseca.
Jaz bi na tvojem mestu kot sem napisala šla na dieto in na pregledu pač opozorila pediatrinjo.

clock-img

22.12.2010, 14:29

clock-img

.tojeto.

pencil-img

152

Znaki, ki jih opisuješ so natančno takšni, kot jih je imel naš škratek - poleg tega se mu je po dojenju tudi zaletavalo in velikokrat je še kar nekaj časa požiral, ker se mu je vračalo v grlo, na dojki se tudi ni nikoli crkljal - je pojedel kar je moral in konec. Šele pri treh mesecih sem uspela prepričati mojo P, da nekaj ni OK in poslala me je na  pediatrično - gastro oddelek in tam so mi za vsak slučaj naredili še test za alergije in izkazalo se je, da je za vse njegove težave kriva alergija na mleko. Po 14 dneh moje stroge diete (brez jajc in mleka - niti v sledovih) se je stanje izboljšalo na skoraj normalno. Poslušaj se, ker mamica najbolje ve kdaj je z njenim otrokom nekaj narobe. Pa veliko sreče in upam, da vseeno ni alergija.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem