cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

a bo moja orhidej še kdaj cvetela?

clock-img

28.12.2007, 13:51

clock-img

felicia

pencil-img

2590

Evo vam nalepim slike od moje edine rožice pa mi povejte koliko možnosti ima za ponovno cvetenje in a so to nova stebla al so to kakšne korenine al kaj?

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

hvala

clock-img

28.12.2007, 13:54

clock-img

gumbek

pencil-img

298

Zalij jo potem jo pa pusti 14 dni in nato postavi v vido za 10 minut vodo odlij, boš kmalu videla cvetni poganjek tako je meni uspelo. Veš mora doživeti malo šoka.

Firbec sem!

clock-img

28.12.2007, 14:35

clock-img

malecka

pencil-img

1665

Na moji pa so korenine začele bledeti, tako da mislim -- za mojo več ni pomočiuser posted image --tvoja pa ima korenine še močne in lepe, tako da mislim, da bo še cvetelauser posted image

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

clock-img

28.12.2007, 14:40

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Meni je ena orhideja eno leto takole "vegetirala". Pravijo, da če poganja nove liste ali korenine, pomeni, da je "živa" in da bodo tudi cvetovi še s časom pokukali na plano. Jaz sem potem govorila z eno cvetličarko, ki je rekla, da je možno, da je zadnjič ful cvetela (kar je res) in tako izčrpala zemljo. Dala mi je eno gnojilo, če pa ne bi pomagalo, pa naj jo presadim v posebno zemljo za orhidejo. Ampak je gnojilo pomagalo in zdaj je že pognala tisto steblo, pa bobki so gor, tako da mislim, da se bo kmalu začela odpirati.
Tako da kr imej potrpljenje, zihr bo še.

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

28.12.2007, 14:57

clock-img

felicia

pencil-img

2590

sej mam potrpljenje sam je taka že dve leti sam listi so jo pa ta steblčka al kaj so že nobenih cvetovuser posted image

pa tako bi rada da cveti

clock-img

28.12.2007, 15:01

clock-img

Ines.

pencil-img

299

Jest mam moje v kuhinji. Mislijo da so v tropih, ker je toplo in vlažno od sopare.user posted image  Pa cvetijo enkrat ne leto.

Zdravi otroci, srečna mamica.

clock-img

28.12.2007, 15:08

clock-img

Aja32

pencil-img

1649

Pri meni je bilo čisto enako. Pred slabim letom (februarja) sem jo dobila za roj. naše pupe... mesec dni je bilo OK, je imela ful lepe cvetove...Potem se je pa vse skupaj posušilo (vse, razen štirih listov)...

In taka izgleda danes...

user posted image

user posted image

Nisva pa delala nobenih dizertacij z njo. Vsakih toliko časa sva jo zalila in pustila namiru...

clock-img

28.12.2007, 16:20

clock-img

Lunca1

pencil-img

6022

Midva imava z orhidejami res srečo. Moraš ugotovit kje ji paše. Pri nama bogato cvetijo v dnevi sobi, jo imava zraven televizorja in av naprav. Jim zgleda paše sevanje. Nam cvetijo tudi po nekaj mesecev. ko odcvetijo pa jih prestaviva v kuhinjo na svetlo okensko polico, kjer zelo hitro ponovno zacvetijo. Se jim kar malo trga.user posted image Aja paše jim pa svetel prostor z ne čisto direktno svetlobo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem