cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Zrezki v omaki

clock-img

03.03.2013, 21:36

clock-img

Stanislava_

pencil-img

4004

Kako naredite omako, da jo imajo vaši otroci radi?

clock-img

05.03.2013, 11:51

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

zrezke popečem, zraven dam na tanko nasekljano čebulo, jo posteklim, + Česen prepražim + žlico moke z vodo. Pokuham. nato s paličnim vse to spasiram. nato + senf, brinove jagode (na koncu jih poberem ven), majaron

ali 2. varianta:

meso popečem, dodam čebulo, česen kot pri prvi. nato žlico moke + rdečo papriko + 1 žlico pelatov še zraven popražim. zalijem z vodo + sladko smetano, žlico kisle smetane + deci vina (itak, ko jo še malo podušiš z mesom, alkohol izhlapi)

clock-img

06.03.2013, 18:29

clock-img

Stanislava_

pencil-img

4004

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

zrezke popečem, zraven dam na tanko nasekljano čebulo, jo posteklim, + Česen prepražim + žlico moke z vodo. Pokuham. nato s paličnim vse to spasiram. nato + senf, brinove jagode (na koncu jih poberem ven), majaron



Ta mi je všeč user posted image , hvala.

Senf čisto navaden?Ali v zrnu? Ali je vseeeno? V kaj se še lahko dodajo brinove jagode?

clock-img

02.04.2013, 20:11

clock-img

takotako

pencil-img

608

Hmmm brinove jagode? A lahko kej več povesta? Kje jih dobita? Mogoče butasto vprašanje

clock-img

03.04.2013, 09:15

clock-img

nyna84

pencil-img

1320

Moje imajo najraje perutnino s smetanovo omako. user posted image
Popečem zrezke, zalijem z malo vode, posebej v posodici zmešam kislo smetano in smetano za kuhanje, zalijem z malo juhe ali vode, začinim, posolim in prelijem zrezke. Nekaj časa še pokuham in je to to. Zraven mora biti obvezno riž, baje user posted image

_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

clock-img

03.04.2013, 10:20

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346


IZVIRNO SPOROČILO: takotako

Hmmm brinove jagode? A lahko kej več povesta? Kje jih dobita? Mogoče butasto vprašanje



brinove jagode se kupijo v vsaki trgovini. tam so ko vse začimbe

clock-img

03.04.2013, 10:23

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

zrezke popečem, zraven dam na tanko nasekljano čebulo, jo posteklim, + Česen prepražim + žlico moke z vodo. Pokuham. nato s paličnim vse to spasiram. nato + senf, brinove jagode (na koncu jih poberem ven), majaron



Ta mi je všeč user posted image , hvala.

Senf čisto navaden?Ali v zrnu? Ali je vseeeno? V kaj se še lahko dodajo brinove jagode?



navaden senf, nič v zrnju. Brinove jagode se lahko uporabijo še v zelju, predvsem pa jih uporabljam za omake. samo jih ne smeš s paličnim zmiksati. Ali jih par noter pustiš ali potem ven pobereš.

clock-img

04.04.2013, 10:56

clock-img

takotako

pencil-img

608

Kaj pa če jih poberem iz grma doma? Prvič slišim za kaj takega, zato sprašujem

clock-img

04.04.2013, 11:07

clock-img

Felicita

pencil-img

5145


IZVIRNO SPOROČILO: takotako

Kaj pa če jih poberem iz grma doma? Prvič slišim za kaj takega, zato sprašujem



neki info:

http://si.kotanyi.com/svet-zacimb-in-zelisc/zacimbe-in-zelisca-abc/ (mislim, da jih lahko kupiš od kotany-ja - so v vrečki)

glede brina na vrtu pa ne vem, imaš mogoče kako okrasno varianto? samo da ne pride do kakšne pomote pa se kdo zastrupi... če veš 100% da gre za navaden brin, potem ja - jih lahko nabereš.

sicer imajo pa res močen okus, ki meni super paše k govedini ali divjačini, ne pa k perutnini.

še moj recept - začiniš zrezke (sol, poper) in jih na debelo namažeš z gorčico. popečeš na ponvi, shraniš (na krožnik, v posodo) in pokriješ. V ponev doliješ sladko smetano/smetano za kuhanje, malo gorčice, malo muškatnega oreščka, en topljen sir in kuhaš da se zgosti. dodaš pečeno meso s sokom, ki se je natekel (to je najbolj pomemben korak) in kuhaš še par minut.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

08.04.2013, 16:28

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

Ja, pa zdaj jh ne mores pobrat. Brin, kolikor vem, je dober šele, ko jagode zmrznejo, tik pred zimo. user posted image
Ali se motim?

clock-img

08.04.2013, 16:46

clock-img

enea

pencil-img

2440

moji dve oz vsaj ta velika ima rada omake
- smetanovo z piščančjim filejem; meso popečem iz obeh strani, ( na malo olivnem olju - delam v AMC posodi), potem dodam maslo, kar nekaj in zalijem z vodo, malo pred koncem dodam smetano,..
- omaka z govejimi zrezki; na malem olju (posoda ista kot prej) popražim čebulo korenček in dva koščka zelene- gomolj, nato dodam zraven kos gov. mesa, popečem iz vseh strani in odstranim, v kozico dodam maslo, malo vode zmešane z belim vinom, prepasiram s paličnim in dodam zrezano meso na zrezke, če mi je pretekoče dodam še malo masla ali smetane,...
punce en nasvet, če se ga boste držale odločite same,... moka je samo za peciva, popražena moka je "strup", omake, mineštrce ali kaj takega dodate korenček, krompir ali maslo ali smetano, vse to gosti tekočino,. jaz moko uporabljam samo za peciva,... če pa že hočete gostit dajte rajši z gustinom, 1-2- žlički gustina zmešate z malo vode in dodate omakam,...

clock-img

08.04.2013, 17:24

clock-img

Anonimen

Edini zrezki, ki jih res dobro naredim so piščančki/puranji v gobovi omaki ... ostalo (goveji, svinjski, ... ) mi ratajo podplat neglede kako in kolko časa jih delam user posted image user posted image ... jaz piščančje/puranje fileje potolčem in potresem s soljo ter s poprom&česnom ... potem jih z obeh strani na hitrco popečem in jih dam na en krožnik. V isto ponev dam potem naprej čebulo, prepražim, dodam na lističe narezane gobe in pustim, da se spustijo in prepražijo, pol dodam sol, peteršilj, poper, ... zalijem s smetano za kuhanje, dodam prej popečene zreščiče in na čist majhnem ognju še ene pol ure kuham. Meso pride ful mehko pa omaka taka fajna ... če je pa slučajno pregosta pa malo z mlekom zalijem ... mnajemi :)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem