IZVIRNO SPOROČILO: takotako
Kaj pa če jih poberem iz grma doma? Prvič slišim za kaj takega, zato sprašujem
neki info:
http://si.kotanyi.com/svet-zacimb-in-zelisc/zacimbe-in-zelisca-abc/ (mislim, da jih lahko kupiš od kotany-ja - so v vrečki)
glede brina na vrtu pa ne vem, imaš mogoče kako okrasno varianto? samo da ne pride do kakšne pomote pa se kdo zastrupi... če veš 100% da gre za navaden brin, potem ja - jih lahko nabereš.
sicer imajo pa res močen okus, ki meni super paše k govedini ali divjačini, ne pa k perutnini.
še moj recept - začiniš zrezke (sol, poper) in jih na debelo namažeš z gorčico. popečeš na ponvi, shraniš (na krožnik, v posodo) in pokriješ. V ponev doliješ sladko smetano/smetano za kuhanje, malo gorčice, malo muškatnega oreščka, en topljen sir in kuhaš da se zgosti. dodaš pečeno meso s sokom, ki se je natekel (to je najbolj pomemben korak) in kuhaš še par minut.
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.