za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
A mi lahko poveste da če se nekdo zdravi z sevanjem raka, a ni tako da je prepovedano piti alkohol zraven?!!! Sem malo zmedena zaradai neke osebe, ki mi je blizu pa mislim da se malo igra z življenjem...
25.02.2008, 20:18
jakaracman
2011
Ne zdravi se z sevanjem raka, ampak ga obsevajo zaradi njegove diagnoze rak.Samo obsevanje oz učinki se ne bodo zmanjšali zaradi pitja alkohola.Je pa jasno, da bi tak človek moral spremniti način življenja, ne pa se utapljati v alkoholu.Zna pa to poškodovati recimo sluznico, kar pa pomeni, da ga bo alkohol še dodatno dražil.Če pa govorimo o enem kozarcu vina na dan je pa strah odveč.Ker pa onkološki bolniki nimajo ponavadi samo obsevanja - zdravijo jih še z zdravili- kemoterapijo je jasno uživanje alkohola nezaželeno.
26.02.2008, 10:14
luka jan
1799
Prvič slišim da je alkohol prepovedan, seveda v normalnih količinah ne škodi, a to je 1 dcl na dan. Sicer pa samo obsevanje ni nek bav bav, greš tja, te obsevajo in konec. Sploh ni nobenih sprememb na telesu. Tudi glede sluznice prviš slišim da ti jo izsuši, to res naredi kemoterapija, obsevanje pa ne. No ja, res je odvisno kje te obsevajo. Če obsevajo bezgavke na vratu morda res, meni obsevajo dojko in nimam težav s sluznico. Je pa ta težava velik problem pri kemoterapiji, skor jest ne moreš ker nimaš nič sline.