cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Zavračanje vsega sadja

clock-img

30.07.2005, 17:51

clock-img

Špela

pencil-img

274

Lep pozdarav!
Imamo manjši problemček, naš 1,5 letnik ne mara več sadja. Nekje do enega leta ni bil noben problem, potem pa vse bolj. Zdaj ne je ne frutkov, ne svežega sadja, nič kar izgleda kot sadje. Je pa zelenjavo in to kar rad.
Kaj narediti da vzljubi sadje, je pač že tako velik da ga prisiliti ne morem, niti nočem. Je pa zdrav, močan, vesel otrok.

clock-img

31.07.2005, 11:47

clock-img

bini

pencil-img

1623

:zmeden:če najdeš rešitev, mi jo prosim sporoči.. naša je popolnoma enaka.. kljub vsemu pa bi blo fajn da bi kaj sadnega pojedli

clock-img

31.07.2005, 11:50

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Jaz sem nekje brala, da je treba otrokom sadje in zelenjavo "lično" pripraviti in narezati, da zgleda barvito in manjši koščki, da jedo skozi igro. Bolj je bilo seveda mišljeno za zelenjavo, ker je panavadi le-ta večji problem. Ne vem, kaj si že vse poizkusila, vendar se splača.
Po drugi strani, pa če mu ne paše, mu ne paše. Mislim, da vse vitamine in ostale hranilne snovi dobi tudi preko ostale hrane. Če je zdrav, močan otrok, mu očitno nič ne manjka. Tudi mi vsega ne maramo. Ne sekiraj se. Kolikor slišim od prijateljic, pridejo kasneje obdobja, ko ne jedo praktično nič (samo pomfri, špagete in kakšno pico). Bomo videli, kaj nas še čaka. lp

clock-img

31.07.2005, 22:00

clock-img

Špela

pencil-img

274

Upam da je to res le obdobje, saj prej ni bil taka zmrdica. Je pa res, da sem med tistimi ammicami, ki so malčku pripravljene naredit tri različne jedi za kosilo, da bo vsaj nekaj pojedel, lačen pa že ne bo. Tako ad če sadja ni pojedel, je dobil kaj drugega, morda je pa problem tukaj.
Pripravljala sem mu res lične obroke sadja, poskušala tako da je med igro, ali pa da ga lovim z banano po stanovanju, pa enostavno ne gre. Tudi če vidi da moja eno leto stara sestrična je banano, ali grozdje,... to njega ne premami. Saj usta še odpre, potem pa vse dobim nazaj.
Z zelenjavo ap ni problem, le soalte ne mara. Špinačo obožuje, prav tako juhice, prikuhe,...

clock-img

31.07.2005, 22:47

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

pri naši so taka obdobja, enkrat ne je tega drugič drugega

zakaj spreminja okus :zmeden: pa ne vem. pri nas trenutno pali jabolko, lubenica, jagode...

clock-img

31.07.2005, 22:48

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

in res ima tudi veliko raje zelenjavo: koruzo, špinačo, korenje.... pomfrija, pizze itd. sploh noče jesti, pijača z mehurčki je pa tudi bljek...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem