ok, ne pašem glih na temo, ampak morm da pišem :)
Naša je bila do 23. meseca doma z mano in pri nas je blo uvajanje v javnem vrtcu tako, da ko sva prišle so mi jo vzelli in rekli, vas pokličemo ko bo kriza in to je blo čez 2 ure. Kolegica ki dela v privat vrtcu se je zgrozila. Pri njih je uvajanje OBVEZNO 1 teden do 14 dni. Ko so oktobra pri vseh kolegicah otroci spali v vrtcih, je naša pred kosilom hodila domov, ker je bil še vedno jok in kriza tam bit. Zdej se je unesla, ampak je vsako jutro jok, ne v vrtec. Pred novim letom so jo mele 3 druge vzgojiteljice, ki so se menjale in je blo pa čist drgač, se mi zdi da je veliko rajši šla v vrtec, pa jih ni tok dobro poznala kot svoji 2. Pa ne vem, njeni se zdita čist uredu drugač, ne vem pa kaj se dogaja, ko mene ni. Samo čudno mi je, da joka ne v vrtec. Glede bolezni pa je tako, mi smo ponavadi 2 dni doma 3 dni v vrtcu in obratno. Pri kolegici ki dela v zasebnem vrtcu je pa tako, da je rekla da redkokdaj kdo manka, pa še to ponavadi če kam gre s starši in ne zaradi bolezni. Ima pa ona najmlajše.
Pa da povem primer iz vrtca na gorenskem koncu, ko je mama prišla iskat svojega 2 leti starega otroka je odprla vrata in je tako zapihalo, ker so imele okno odprto v igralnici in vse otroke v kratkih rokavih, pa bila je pozna jesen. Izgovor je bil, da jim je vroče, no naslednji dan je bil ta fantek doma z vročino. 2. primer javnega vrtca, na dolenskem koncu je, ko je mam svojega, pravtako 2 leti starega sina poleti navadla biti brez pleničk, so v vrtcu z izgovorom, da mu prevečkrat uide dajali plenice gor in sedaj noče biti brez. Malo je razlike zasebni in javni, iz lastnih izkušenj ne vem, ampak po pogovoru z drugim mamicam.
Samo sej more biti razlika, že zaradi cene!!!