IZVIRNO SPOROČILO: IsabellaLana
Sej verjamem, da so nekateri ljudje neodgovorni in življenje jemljejo preveč zlahka. Sama si želim sedaj pri 25-tih letih otročka, čeprav še končujem faks (absolvent). Res je, da imava s partnerjem rešen stanovanjski problem (imava svojo hišo), oba delava (jaz zaenkrat preko šs) ampak si dete noro želiva. Se vam zdi, da sem neodgovorna, ker nimam še vse poštimano??
Ljudje, k iso neodgovorni, bodo po večini to pri 20.-ih in še naprej vse življenje, tudi pri 40.-ih. To nima veze s starostjo, bolj z nesposobnostjo učenja na lastnih napakah.
Si na istem, kot sva bila midva, ko sva dobila prvega otročka, le da sem sama ravno diplomirala. Vedno se bo našel kdo, ki bo videl zadeve drugače kot ti in te bo imel za neodgovorno. Spet drugim pa se bo zdelo, da bi morala imeti otroka že zdavnaj. Vsak sklepa po sebi. V končni fazi je najbolj pomembno, da slediš sebi, svoji željam in ne temu, kar si drugi misijo, saj svoje življenje živiš ti, ne drugi.
Mene je imelo kar precej ljudi za neskončno neodgovorno, ko sem drugič nenačrtovano zanosila ravno, ko sva z možem odpirala svojo firmo. Oba brez prihodkov, samo s prihranki, velika večina je šla v firmo, jaz pa noseča. Ampak mi ni prišlo niti na misel, da bi šla delat splav, čeprav sem tudi to slišala od ene znanke, da bi bila najboljša varianta. No, obrnilo se je tako, da sva zelo veliko delala, firma je zalufala, imava dve čudoviti punčki, eni so iskreno veseli, drugi pa spet fovš. Nikoli niso vsi zadovoljni, taka je narava ljudi. Ampak me ne briga, moje življenje je moje in sledim svojim željam.
Če si torej želiš otročka, go for it.