IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
... Hotela sem se opravičiti in se mu odpla, povedala, da sem bila takrat zelo prizadeta in da se bojim, da je strah ostal v meni...on je pa gonil naprej včerajšni problem in kaka sem jaz, .... Pa si ni dal rečt. ...., samo ne vem kako naj najdem način, da bova šla vzporedno.
Če sama ne znata (to ni nič nenavadnega) morata poiskati pomoč, da se bosta naučila. Tvoje odpiranje ima lahko za posledico le še večjo ranjenost, saj on ne ve kaj bi s tvojo ranjenostjo počel. Res se tako rešujejo problemi v odnosih ampak pred tem mora tudi on priti do spozanja kaj pa njega ovira, da bi to tvojo bolečino, strah začutil. Pa ta ovira ni pomanjkanje spolnosti ampak pomanjkanje čutenja bližine, sočutja, rahločutnosti. Šele ko se bo pri njem odprla rahločutnost bo takšno "odpiranje" imelo pomen.
Se mi zdi da sta oba ujeta vsak v svoj vzorec. verjamem pa da on težko vidi povezanost brez spolnosti. Moški in ženska se glede izvora dojemanja zelo razlikujeta. Bom povedal bolj nerodno, zato me ne čisto za vsako besedo vlečt.
Ženska je kot otrok telesno navezana na mamo, čustveno na očeta. Kasneje v odraslosti potrebuje za navezavo na partnerja prvo čustveno navezanost, nato šele pride telesna (lahko je kje tudi drugače ampak je tam ponavadi zraven tudi neka oblika zlorabe), ker čustveni del prenaša iz očeta na partnerja.
Moški je kot otrok telesno navezan na mamo in čustveno na očeta. Zato mu je v odraslosti primarna povezava na partnerko telesna in šele nato čustvena. Zato je moškemu telesnost pomembna in tudi preko telesnosti razume "ljubezen", pa čeprav se ravno zato lahko spusti v telesen odnos ne da bi bila pri tem vključena čustva, ker telesni del prenaša iz mame na partnerko.
Toliko v razumevanje zakaj njemu telesnost "toliko pomeni". Torej če rahločutnosti nikoli prej ni okusil je tudi ne zmore razumeti, ker tega ni v slovarju. V slovarju je telesnost. Torej izkusiti mora rahločutnost (njega do tebe), brez spolnosti, da bo lahko razumel. Nekako začaran krog. No, ravno zato pa je pač potrebno vlagati napor in pri tem koristi strokovno vodstvo terapevta. Ker gre za odnose predlagam relacijsko terapijo.