writing-img

Vzorci, po katerih naj vzgajamo otroke

clock-img

20.02.2007, 09:24

clock-img

andrejalj

pencil-img

106

Pozdravljene!

Berem vaša mnenja, so skrajno deljena, kar je tudi prav.
Bom pa rekla takole: Sem brala priročnike, upoštevala tiste, ki so že mame/starši, upoštevala moje starše,... pa je bila sama zmeda! Sedaj delamo po občutku in je reakcija fantastična. Vse se da, če le je volja tako moja kot mojega otroka. Če otroku paše da spi pri meni, naj... če se igra s posodo in obenem vse razmeče v kuhinji, naj, ne bom prepovedovala, če uveljavlja svojo voljo, naj jo, če le gre za 'normalno zadevo'. Ne silimo, ne izsiljujemo, ne posiljujemo, ne zahtevamo nič. Vemo samo, da cunj se ne stresa iz koša, čeprav to rad počne, pa mu lepo razložimo, rad pospravi nazaj (vsaj pomaga), naslednjič je okregan in točno ve kdaj je upravičeno okregan- nč se ne pritožuje ampak se gre 'igrat' drugam, če je pa slučajno 'ponesreči' okregan, recimo, da sem jaz slabe volje in ga neupravičeno okregam ker mi je napoti, potem pa joka, ker 'se mu je zgodila krivica'. Ima močan karakter, značaj, trdo voljo in ga ne premakneš, če v tistem trenutku želi it po stopnicah. Potem enostavno gre nekdo za njim, gor dol in smo gotovi. Če pa hoče, recimo, kruh prevrnit iz škatle za kruh, potem je pa okregan in tudi če joka, ga pošljemo stran, ker to se ne dela. Tko nekako, nekaj na lepo, nekaj s povzdignjenim glasom.
Po občutku. Je pa res, da se otrok izredno rad crklja, boža, čoha, leži v naročju in to mu vse nudimo v vsakem trenutku dneva. ponoči se prebudi in prosi za objemček. Naj, kaj hočem, stisnem ga k sebi.

lp

clock-img

20.02.2007, 19:06

clock-img

VERONICA

pencil-img

334

Jaz čitam vse živo, pristopi so različni ampak otroci so tudi. Glavno je da mi določamo katere nasvete bomo uporabile iz knjige, od sosede, s foruma...
Edino od česa dobijam ošpice je ko ljudje rečejo da se ne sme pestvat dojenčka "da se ne bi razvadil"...

clock-img

23.02.2007, 12:55

clock-img

mika

pencil-img

6485

Edino od česa dobijam ošpice je ko ljudje rečejo da se ne sme pestvat dojenčka "da se ne bi razvadil"...

jaz tudi.

clock-img

13.03.2007, 21:41

clock-img

majas

pencil-img

3393

ja se strinjam...user posted image kdaj pa jo naj cartam kot pa ne sedaj? Tkrat ko bo velika...ko se nebo več hotela cartati... prehitro zrastejo

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

clock-img

14.03.2007, 19:56

clock-img

Moyca_

pencil-img

4144

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Edino od česa dobijam ošpice je ko ljudje rečejo da se ne sme pestvat dojenčka "da se ne bi razvadil"...

jaz tudi.

še ena z ošpicamiuser posted image

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem