Glede obdarovanja je lahko zadeva v trenutku rešena. Vrtec/šola da javno objavo, da se učiteljev/vzgojiteljev ob koncu šolskega leta ne obdaruje in pika.
Se strinjam, to so naredili v prejšnjem vtrcu in smo lahko dali samo, kar so otroci sami naredili. In je bilo tisto zadnje leto super! Ampak tu mislim, da ni ne šoli, ne vrtcu to v interesu;).
Plus minus, pri nas krožijo vsak dan maili, kdo je že dal, kdo še ni dal... in nekak nimam občutka take strašne prostovoljnosti;). Pri puncah pa tudi tako... ne vem, ni čisto tako, no... Jaz za eno učiteljico ne bi dala, ker je zanič. Vendar so pobirali in pač zahakljali lubija:D.
Kerensa, nisi sklerozna, v jugi nismo obdarovali učiteljic, razen mogoče kdaj da smo otroci sami kaj zbrali. Mi smo obdarovali svojo razredničarko konec srednje šole -smo ji kupili zlato verižico z obeskom in posvetilo gor. JI je bila zelo všeč, pa dejansko ni bila nič dražja od teh reči danes:D.
Glede tega, da se bodo tukaj javile učiteljice/vzgojiteljice in povedale svoje želje, pa se mi zdi malce naivno. Pa tudi, če bi, to ne bi imelo nobene veze z vašimi. Vsak človek ima drugače želje.
Vem, sem naivna in vem, da so različne, sem to vse napisala na blogu, samo za sem je bilo predolgo... Vseeno sem želela dobit neko sliko... Kaj komu odgovarja, že lahko ugotoviš, vendar je malo težje ugotovit, ali si želi dobit materialno kupljeno darilo ali ne... Ker vse si ga ipak ne in enim je zoprno (meni bi bilo tudi, sploh tako drago).
V bistvu bi morali ravno učitelji, ki so tako proti darilom, biti prvi, ki zavrnejo darilo, še posebej zato, ker predstavljajo intelekt in razum, ki ga prenašajo na naše otroke tudi profesionalno.....dva krat bi to nekdo storil, bi se dalo v javnost in starši ne bi več "noreli"...
V bistvu bi bilo dovolj že, če bi na roditeljskem povedale, da nočejo daril na koncu in pika. Vsaj meni bi bilo to dovolj, kot je naredila tista vzgojiteljica (tanajtaboljša;).
Lili, v Lj. babice pogosto obdarujejo, skoraj vsi! Jaz sem bila ful čudna, ker jih nisem...
Kalbo, podpis...
nejcko, jaz ne bi čakala do takrat... vsaj ne s temi zneski... Mislim, da bi morala bit obdarovanja simbolna, ne pa da daš za 3 otroke toliko kot bi za letno vstopnico za zoo. To mi je mimo.