IZVIRNO SPOROČILO: corfu
kako naj sinu, privzgojim red, neke vrednote, občutek, da vsak potrebuje nekaj časa tudi zase, da se vse ne vrti okoli njega, če mi pa babi vse to podira?!
Samo tako, da mu postavljaš meje in doloćaš pravila igre, kot jih imamo in spoštujemo vsi. Vendar vidim, da to pri tebi ni problem. Problem je pri babi, ki tega ne dela, posledica tega je pa obnašanje, ki ga opisuješ.
Pri nas je tako, da se v bistvu ne sekiram, kakšna "pravila" so pri moji mami, važno, da se znajdeta in razumeta, kar jima odlično uspeva. Tudi moja mama je takšna, da otroka v bistvu razvaja, mi doma pa vzgajamo. Pa si mislim, če ti bo po glavi skakal, ti kar naj, nam ne bo. In glej zanimivost- pri babi in dediju je priden, se ne dere, sedi za mizo brez opozarjanja.....v glavnem vse to, kar ga mi doma "učimo", on "izvaja" pri babi.
Potem pa slišim babine komentarje, kako priden je ta otrok, kako se zna obnašati..... in se vprašam, če se midve pogovarjava o istem otroku?
Mogoče še ena zanimivost- takoj ko ga pridemo k babi iskat- je ta "miren" otrok samo še zgodovina in ko smo skupaj, je tako, kot če bi bili samo mi z njim.