cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Vzgoja dvojčkov

clock-img

25.08.2007, 19:50

clock-img

picola1

pencil-img

2009

Moja prijateljica ima 18-mesečna dvojčka. Me je vprašala za nasvet pa nimam pojma, kaj naj ji rečem...
Npr. punčka ful bolj uboga kot fantek. Recimo tamala ful lepo pospravi igrače za sabo, ko ji rečeš, tamali noče, se trma in ga ne moreš prepričat pa konc...Pisale ste nekatere v drugih temah, da v takšnem primeru vzamete igrače (ene jih vržete v smeti, druge jih umaknete samo za nekaj časa, itd.), kar se meni zdi OK (v smeti jih glih ne bi vrgla, bi jih pa vzela vsaj za tisti dan).
Problem pa je v tem, ker imata skupne igrače...In zdej če jih ona za kazen vzame njemu, jih istočasno vzame tut njej...Kaj naredit v takem primeru (gre se tukej še za druge stvari, pri katerih se kazen dotakne obeh, čeprav je kriv npr. samo eden)?
Kaznovat oba? Nobenega? Samo enega, ampak tako, da kazen nima čisto prave povezave s tem kar je naredil?
Hvala za odgovore in lepo se imejte!

clock-img

25.08.2007, 21:41

clock-img

ostrouskaduska

pencil-img

40

Pa če bi namesto kazni zanj poisali nagrado zanjo?

clock-img

25.08.2007, 22:12

clock-img

lenika

pencil-img

6143

A pri 18. mesecih že lepo pospravi igrače za sabo? Super. Pri našem 15-mesečniku je to zaenkrat še misija nemogoče.

clock-img

25.08.2007, 22:43

clock-img

tajtaja

pencil-img

2089

Naša bosta zdaj 17 m, pa še nič kaj ne "ubogata". Niti jima jaz kaj posebej ne ukazujem in ne pričakujem od njiju, bolj probam napeljat na igro-kateri bo prej vrgel kocko v vrečo. Punčak jih zelo hitro meče noter, fantek pa jh z eno potezo strese ven, in se potem vsi trije smejimouser posted image .
Je pa tudi pri nas punčka nekako bolj "resna-odrasla". Če se fantek joka, mu da dudo, ga boža, včasih ga tudi vgrizne in ga potem tolaži.  On pa je bolj nežen, najraje je v mojem naročju, ne zaigra se tako kot ona.
Edino risanke (Nodi, Telebajski in Mojster Miha) pa oba rada gledata. Zjutraj, ko vstanemo, ju dam v stolček in dokler z možem spijeva kavo, jima pripravim zajtrk, prepustim vzgojo TV-ju.user posted image Kakšna mama pa sem, vendar??!user posted image

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

clock-img

28.08.2007, 20:36

clock-img

SISI25

pencil-img

729

Jaz imam skoraj 3 leta stara dvojčka. Pa še tudi ravno ne pospravita vse za seboj. Ponavadi to tako zgleda, da eden pospravlja, drugi pa zanalašč razmeče ali pa počne kaj drugega. Jaz ponavadi ne kaznujem tistega, ki ne pospravlja, ampak raje pohvalim tistega, ki pospravi. Isto pri ostalih stvareh. Vedno pohvalim tistega, ki je ubogal. In ponavadi potem hitro tudi drugi naredi isto samo da je še on pohvaljen.

clock-img

02.09.2007, 11:22

clock-img

picola1

pencil-img

2009

Ojla!

Hvala za odgovore punce.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem