Še jaz odgovorim na tole vprašanjce...po mojih izkušnjah zadnje dva meseca. S partnerjem sva se odločila, da je čas za , pa se je začelo:
prvi mesec folna kislina in nekakšni približni izračuni ovulacijskih dni, ker sem s tabletkami zaključila nekje pri koncu menstrualnega ciklusa, ki niti slučajno ni bil pravi, saj sem jemala Cerazette in po tri mesece nisem imela menstruacije, potem pa nekaj malega, tako da je bil prvi mesec kar zanimiv, imela sem "vse znake" nosečnosti, ker sem bila v tolikšnem pričakovanju, da bo uspelo že kar v prvem mesecu - od špikanja v spodnjem delu trebuha, utrujenosti, sluz, boleče prsi, da se jih dotakniti nisem smela itd. Sem naredila test, ker sem bila res tako neučakana, vendar ni pokazal ničesar. Nato menstruacija.
Potem sem se malo umirila, od vsega začetnega navdušenja in pričakovanja in rekla, da poskusim v drugem mesecu sedaj računati ciklus, dolžino menstruacije, da sem si vsaj približno zračunala ovulacijske dneve, naredila 5 ovulacijskih testov, ki niso pokazali ničesar, pa me je spet malo špikalo v spodnjem delu trebuha, naredila test, ki seveda ni pokazal ničesar, sedaj pa čakam če bo menstruacija ali ne bo.
Ne želim ti slabega, srčno upam, da uspe čim prej ampak rajši delaj na sebi in se prepusti času, ki ga tvoje telo potrebuje, da bo resnično pripravljeno. Lahko rečem, da vem kako je, ko si neučakan, sama sem še posebej takega karakterja, da me čakanje ubija in se dnevi in tedni vleeeečejo, ampak sem se v teh dveh mesecih malo umirila in ugotovila, da z vso kontrolo, testi, morebitnimi znaki itd. ne bom pretiravala in se prepustila ali bo prišla ali pa bom zagledala . Hehehe.
Vse dobro in upam, da se kmalu beremo kot nove srečke nosečke.