cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Vprašanje za seminarsko

clock-img

27.01.2012, 11:50

clock-img

honey

pencil-img

2567

Zanima me nekaj, če mi zna kdo povedat. Pišem seminarsko in se mi je ustavilo pri "lastništvu" prostovoljnega gasilskega društva. Kdo je lastnik? Občina, gasilci, nihče? Nimam pojma user posted image Mi zna kdo to povedat, lepo prosim???

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

clock-img

27.01.2012, 12:02

clock-img

Andromeda

pencil-img

3755

IZVIRNO SPOROČILO: honey

Zanima me nekaj, če mi zna kdo povedat. Pišem seminarsko in se mi je ustavilo pri "lastništvu" prostovoljnega gasilskega društva. Kdo je lastnik? Občina, gasilci, nihče? Nimam pojma user posted image Mi zna kdo to povedat, lepo prosim???

Kolikor je meni znano, si društva ne more nihče lastiti, ima pač svojega predsednika, ustanovitelja... Za kaj več pa si poglej: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200661&stevilka=2567

clock-img

27.01.2012, 12:09

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

Sem na Bizi.si pogledala in tam je pri vseh kaj sem jih odprla, pisalo:
poreklo kapitala: - domači kapital
vrsta lastnine: - ni podatka o vrsti lastnine.

Mogoče bi ti kak PGD povedal, glede na to, da so to društva.

< Sporočilo je popravil LuLu -- 27.1.2012 12:10:12 >

clock-img

27.01.2012, 12:22

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

Lastnika društva ni. Nekdo je ustanovni član, potem ta skliče potencialne može, gasilce, ki se bodo včlanili, ustanovijo odbor in potem društvo potrdijo na občnem zboru in društvo registrirajo.
Društvo ima tako predsednika in dolečene može v odboru.
Npr. če pa gledaš lastništvo opreme, ki ga nabavi društvo, računalnike, vozila.... je lastnik društvo. Fnančna sredstva se ponavadi zbirajo preko dobrodelnih prispevko, članarin... in s temi sredstvi si potem nakupijo osnovna sredstva, katerih lastnik je društvo. Samo društvo pa nima lastnika.

clock-img

27.01.2012, 12:34

clock-img

honey

pencil-img

2567

Super, hvala vam za odgovore. Se mi je zdelo, da je tako, ampak določiti moram lastništvo vsem javnim gospodarskim službam v občini. Torej bom napisala - ni lastnika. Hvala vam za tako hitre odgovore user posted image user posted image

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem