cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Vloženi česen

clock-img

17.09.2008, 10:53

clock-img

pikecpokec

pencil-img

1335

A ga katera vlaga? Zadnjič sem ga jedla, je bil vložen skupaj s posušenimii paradižniki. Samo ni bil v kisu, ampak po moje samo v olju user posted image . Prosim za kak recept

_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

clock-img

18.09.2008, 12:43

clock-img

Eca

pencil-img

1305

Jaz ga vlagam....

Vzamem majhne kozarčke za vlaganje. Dam eno plast posušenih paradižnikov in eno plast rožmarina in nato plast česna - strokov in ponovim postopek, dokler ni kozarec poln. Na koncu zalijem z olivnim oljem. Pazim ob straneh, da ni kje zraka. Le tega spravim ven tako, da malo potisnem s kakšno žlico po vsebini. Shranim v hladilniku. Tam na stoji pred prvo uporabo vsaj teden dni, da se okusi prepojijo.

Na podoben način naredim tudi s petršiljem in česnom. No, tu ne dodam rožmarina in olja. Tudi uporabno za čez zimo.

Lp, Eca


_____________________________

Mene pa kamin greje...

clock-img

18.09.2008, 16:20

clock-img

muška

pencil-img

3223

zanimivo, in tole je obstojno samo v hladilniku?

clock-img

18.09.2008, 20:20

clock-img

Eca

pencil-img

1305

Ja, recept s petršiljem je bolj kratkoročna varianta. Recept z olivnim oljem pa drži tudi celo zimo. Jaz si to sproti po potrebi pripravim, ne delam tega na maso.

Lp, Eca


_____________________________

Mene pa kamin greje...

clock-img

19.09.2008, 13:10

clock-img

muška

pencil-img

3223

Aha in tole imaš potem samo v hladilniku, ali daš recimo v klet ali pač en element za ozimnico (mislim tisti recept z olivnim oljem).

clock-img

19.09.2008, 13:47

clock-img

pikecpokec

pencil-img

1335

A potem se da tudi brez paradižnikov? Samo česen, olje, pa malo rožmarina. Bom probala tko. Pa še olje bo potem za porabit.

_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

clock-img

19.09.2008, 14:05

clock-img

muška

pencil-img

3223

ja, seveda lahko. jaz sicer tako mešanico kupim, sama se je pa še nisem spravila pripravit, ker nisem vedela kako. Zdaj vem user posted image

clock-img

19.09.2008, 14:44

clock-img

Eca

pencil-img

1305

Paziti maraš samo na to, da so vedno vse sestavine pokrite z oljem. Če olje steče pač enostavno doliješ malo olja, da vse lepo plava......

Dober tek!

Lp, Eca


_____________________________

Mene pa kamin greje...

clock-img

26.09.2008, 09:02

clock-img

tehnofil

pencil-img

3160

IZVIRNO SPOROČILO: pikecpokec
A ga katera vlaga?


Česen sem vlagal - npr. 5kg v kozarce, ko je bil še po 220 SIT. Potem je pa skočil na 1.000 SIT in se mi zdi to malo tu mač.

Vlaganje česna izvira iz Irana. Vložen česen je odličen in nima okusa po česnu, ne vonja.

Če je večja količina, glavice razdeliš na stroke in jih namočiš v vodi - tako lažje olupiš (pri 5kg se to pozna user posted image ). Sam sem sortiral na dve velikosti zaradi enakomernega vkuhavanja. No, in potem v vrelo vodo vsuvaš česen (pa ne preveč, da se ne ohladi preveč) in potem nujno čakaš da zavre in tako vre 1min. Debele malce več (10-15 sec). Nato jih s penovko pobereš ven in spet pripraviš za naslednjo rundo.

Če jih blanširaš premalo se vložen česen obarva modro-zeleno (ker se pač ene sestavine čist ne pokuhajo in reagirajo s kisom). Okus je enak, le za oko ni ravno prijetno.

Tako blanširane zložiš v kozarce in zaliješ z mešanico začimb (sol, gorčično seme, sol, lovor, ...), vode in kisa - kot za kumarice.
Ješ jih lahko v nekaj dneh.


Obstaja pa še en način vlaganja in sicer surov olupljen česen zložiš v kozarce in jih zaliješ z nerazredčenim kisom. Take kozarce zložiš v klet in so za jesti čez 6 (šest) let. Kmalu bo čas (še eno leto), da jih odprem in probam user posted image .

clock-img

03.09.2013, 16:56

clock-img

*miska.mcc*

pencil-img

6435




IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

 Vložen česen je odličen in nima okusa po česnu, ne vonja.





kaksen pa je pol sploh smisel vlaganja česna?


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem