No, najprej, Barbs, da ne bo pomote, naš mulc s temi bejbami nima problemov kot tvoj, hvala bogu (ali pač ), pravzaprav spotov kot takih sploh ne komentira, ampak samo pesmi (ta je dobra, ta je moja najljubša, ta je zanič).
Očitno spet jaz vidim problem nekje, kjer ga ni, pa mogoče še bo (madona, sem zatežena ), ampak glede na številne debate tukaj na rr, ko velikokrat govorimo o vzorcih, ki jih sodobni mediji ponujajo današnji mladini (anoreksične manekenke, ne-dove ženske, napol razgaljene najstnice itd), sem pričakovala, da nisem edina, ki bi jo utegnilo motiti ta videospotska erotika, ampak sem se očitno uštela. Jah, no, saj ne prvič
Torej, če se še dobro spomnim, je bila glasba najpomembnejši del našega odraščanja, glasbeniki vzorniki in modni zapovedniki, in prepričana sem, da je tudi danes temu tako. A kakšna sporočila dajejo ti glasbeniki v svojih spotih mladini? Da je vse, kar je pomembno, ne le da dobro zgledaš, ampak da znaš to svojo lepoto razkazovati do fundamenta in na najbolj erotičen način; da za žensko ni pomembno le, da je lepa in vitka, ampak da mora znati dobro migati z ritjo in tresti z joškami, se zvijati kot striptizeta na drogu, skratka, da mora biti lovača in nič manj kot to. Šele ko to obvlada, je lahko ikona
In pri vsem me najbolj moti to, da se je s temi videospoti totalno razvrednotila glasba kot taka, njena estetska vrednost in sporočilnost. Ker sama se resnično težko skoncentriram na estetsko vrednost komada, če mi pojoči streleti v podobi Byonce (a sem prav napisala?) in Shakire 5 minut otepata z ritjo in se ponujata kot na hot line reklami; sploh več ne dojamem, o čem poje pesem, kaj mi sporoča, katera ima boljši glas ... glavno da miga in šviga.
In potem pomislim, da bo moja 3-letnica, ki želi postati baletka in pleše, če le zasliši kakšen takt in ob tem oponaša te strelete, verjetno kaj kmalu dobila občutek, da plesati pomeni migati z ritjo in otresati z joški, in čez par let bo ob vseh dietah sveto prepričana, da je lahko hot samo, če fantu zapleše ob drogu.