Pozdravljene!
Imam sum na vgnezditveno krvavitev, ki mi že nekaj časa ne da miru.
Zadnjo menstruacijo sem imela 14.7. in potem sem 7.8. spet krvavela, kar je bilo izredno čudno.
-Prvič zato, ker nikoli v življenju nisem imela tako kratkega cikla. (Imam PCSOS in zelo neredne menstruacije, moj cikel traja cca 40-45dni)
-Drugič, ker krvavitve niso spremljali drugi simptomi (PMS je sicer pri meni pogosto neznaten, se pa prvi/drugi dan M vedno pojavi znojenje, lakota, včasih krči itd).
-Tretjič, ker je krvavitev tretji dan prenehala. Nikoli nimam zelo močne M, vedno pa je drugi ali tretji dan močnejša in traja vsaj 5 dni. Skratka, to ni izgledalo kot moja klasična M.
-In četrtič, krvavitev je bila temno rjave barve, ne bi mogla reči, da so bile samo kapljice ali lise, je je pa bilo definitvno več na toaletnem papirju kot vložku (pravzaprav je na vložku ni bilo skoraj nič, nekako tako ponavadi izgledajo zadnji dnevi moje M).
Ker se mi je zdelo čudno, sem poguglala in veliko zadetkov je bilo povezanih z vgnezditveno krvavitvijo, na kar nisem niti pomislila. Teden po tem sem naredila test, ki je bil negativen in sem stvar odmislila.
Včeraj pa sem se počutila neverjetno napeto, napihnjeno in čutila sem pritisk v rodilih, malo mi je bilo tudi slabo. Prejšnji teden sem zelo slabo spala, vendar se mi to pogosto dogaja, zato se s tem sploh nisem ukvarjala. Spomnila sem se na tole "krvavitev" in preverila aplikacijo, v katero beležim M. Po izračunih naj bi (če tista krvavitev ni bila M in je bila samo vmesna krvavitev) morala menstruacijo dobiti v teh dneh. Pa sem si mislila ok, PMS. Potem sem pa nekako za hec v aplikacijo vlogirala nosečnost in aplikacija je sama preračunala dni (oh, ta tehnologija), po čemer naj bi (če sem jaz zdaj kao noseča) se vgnezditev zgodila točno 7.8.! Zato sem postala malo bolj pozorna.
Danes mi je bilo po kavi spet malo slabo, že cel dan pa imam občutek, da imam preveč sline v ustih in čutim pritisk v rodilih, imam tudi močnejši tekoč izcedek in mislim da večkrat hodim lulat kot običajno. Seveda sem bila danes na vse to pretirano pozorna, česar se zavedam.
Malo me je strah narediti test, niti sama ne vem zakaj (morda se bojim da bi bil negativen, čeprav sploh ne delam na dojenčku). Pri prejšnji nosečnosti nisem imela nobenih znakov do 6/7 tedna, ko sem čutila pritisk v trebuhu in počasi so se mi napihnile prsi (kot nek blag PMS) in sem test opravila bolj rutinsko kot da bi zares kaj sumila.
A je imela katera podobno izkušnjo? Ali je možno, da sem test opravila prezgodaj?
Zaenkrat stvar dojemam kot PMS, vam pa javim kaj se zgodilo, sama sem popolnoma zmedena.