cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Večerje 10-mesečnikov..

clock-img

30.08.2010, 01:35

clock-img

Aniiita

pencil-img

632

Zanima me, kaj jim dajete za večerje? Slišala sem namreč par primerov mamic, ki so rekle, da odkar kuhajo otroku večerje kot kosila (npr. mesna rižota itd.) otrok spi celo noč, prej pa nikoli.

Sama ji dajem kašice z adaptiranim mlekom,saj ga baje mora v tej starosti dobiti okrog 500 ml in ga drugače ne dobi (zvečer kašica + mleko za zajtrk). Ker ne sme kravjega mleka, se mi zdi paziti, da dobi vsaj dovolj adaptiranega, pomembno.. Hkrati bi ji pa raje kuhala kaj drugega kot le to.. Kako vi to urejate?

Hvala ;)

clock-img

30.08.2010, 07:42

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

jaz sem našima nekje med 7,5 do 8m začela uvajati večerje, z alpskim mlekom. delala sem jima polento na mleku, gres na mleku, čokolešnike primerne njihovi starosti.. če ne sme alpskega, skuhaš na vodi in dodaš adaptirano mleko, mora biti ne pregosto in ne preredko, da ostane v ustih, da lahko požira in če je pregosto ne bo požrl ampak pljunil vn.. imela sta večerjo nekje ob 18 uri potem pred spanjem pa še flašo mleka aptamila. ta mali mleka ni maral zato sem mu dala puding, jogurt...

lahko narediš pirekrompir z am, zraven skuhaš jabolko in zmečkaš

jaz sem našima uvedla,najprej večerjo in šele nato kosilo...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

clock-img

30.08.2010, 08:01

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Teh kupljenih kašic sploh ni maral ne vem kaj. Na vodi sem skuhala polento, proseno kašo, ajdovo kašo, riž, gres, testenine... in dodala AM, včasih sem vmes zamešala še 1 žličko kupljene kašice, za okus oz posladkat. Kravjega mleka še ni jedel ali pil do 1 leta.

clock-img

30.08.2010, 13:19

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Aniiita

Sama ji dajem kašice z adaptiranim mlekom,saj ga baje mora v tej starosti dobiti okrog 500 ml in ga drugače ne dobi (zvečer kašica + mleko za zajtrk). Ker ne sme kravjega mleka, se mi zdi paziti, da dobi vsaj dovolj adaptiranega, pomembno.. Hkrati bi ji pa raje kuhala kaj drugega kot le to.. Kako vi to urejate?

Hvala ;)

Kaj pa tisti, ki sploh ne jedo nič, ama ništa nič mlečnega?  Delaj tako, kot vidiš, da tvojemu otroku tako paše. Če sprejme mlečno, jo pusti še na mlečnem obroku. Naša je bla na flaški do 17 meseca (mleko + čokolino, rižolino, grisolino...). S tem, da po 1 letu starosti ji flaša ni zadostovala za večerni obrok, je jedla kakšno uro prej še kakšno kašo, frutek, juhica, zelenjavna mineštra še od kosila...

clock-img

30.08.2010, 13:38

clock-img

Aniiita

pencil-img

632

Hvala.

Hope,kako si potem dodala AM? Si prav predstavljam- naredila bolj gosto npr. polento, razredčila AM z malo vod ein zamešala?

clock-img

30.08.2010, 15:46

clock-img

Anonimen

Naš pa noče večerje. Okol petih poje mlečno kašico pol mu dam pa ob sedmih mleko pa mi ga spije ponavad samo 80ml-100ml, včasih mi ga celo rata nahecat , da ga spije 150mluser posted image  . Kej druzga pa tud noče. Zgleda, da ma dost, ker tud zjutraj ob osmih še neki ni lačen.

clock-img

30.08.2010, 16:24

clock-img

smejka76

pencil-img

14

Okrog 18-ih dobi mlečne kašice, tik pred spanjem pa še 180ml adap. mleka.

clock-img

30.08.2010, 21:45

clock-img

marjetica8

pencil-img

740

IZVIRNO SPOROČILO: Aniiita

Zanima me, kaj jim dajete za večerje? Slišala sem namreč par primerov mamic, ki so rekle, da odkar kuhajo otroku večerje kot kosila (npr. mesna rižota itd.) otrok spi celo noč, prej pa nikoli.

Ma kaki...Jst sem tud mislna da bo boljš spal če bo bolj konkretno jedu zvečer pa ni blo nč od tega...Našga je en dan prjelo in je prespal noč. Ampak žal šele pri 14mesecih. Zdej hvala Bogu spimo...kadar ni noben zob na pohodu in kadar ni kaka huda luna al pa mlajuser posted image  Smo pa stari 15 mesecev in za večerjo jemo zelo različne stvari: včasih čokolino, včasih gris na mleku, polento na mleku, rižota, če ostane od kosila, štrudelj (če se mi ga da nardit), palačinke, šmorn, pašta z golažem...v glavnem tisto kar ostane od kosila, al pa kar se mi da skuhat.

clock-img

02.09.2010, 22:40

clock-img

rozilu

pencil-img

1321

Aniita - mi smo tudi vedno na bolj eni in isti hrani zvečer. Mlečna kašica - zdaj sem jo začela delat s svežim mlekom, kar pomeni da skuham tudi kdaj gres ipd. Do pred kratkim pa sem vedno z adaptiranim. Kašice pa uporabljam te čiso navadne, nesladkane, iz najrazličnejših žit (pira, koruza, riž, oves, različne mešanice), tako da ni treba kuhat (pač lenoba oz. pomanjkanje časa), in je pogosto malo drugačen okus. Ne dajem pa tistih z že dodanim mlekom, ker so ponavadi fuuul presladke, če pa že, jih zmešam z navadno žitno.
Pogosto sem namesto vode za kašico uporabila kar domač kompot (pa dodala tudi sadje notri)

Jaz mislim da spanje ni niti najmanj odvisno od večerje (OK, če bi jo napenjalo npr.) - včasih me je blo strah, da če poje za večerjo samo par žličk, se bo ponoči zbudila lačna, pa ni blo nikoli tako... Se mi pa ne bi dalo še dodatne stvari ala kosilo kuhat zvečer, saj če čez dan poje dovolj raznliko, je čisto dovolj.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem