cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Utopila sem orhidejo.. :((

clock-img

05.07.2008, 22:28

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Spodnje korenine so zacele gnit, ker je voda ostala v loncku.

A jo lahko resim???? user posted image user posted image user posted image user posted image

Gospa sem.

clock-img

05.07.2008, 22:30

clock-img

Vrtnica79

pencil-img

6377

Pa presadi v nov lonček in novo zemljo. Pa ne zdaj tak fejst zalit nekaj časa.

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

clock-img

05.07.2008, 22:38

clock-img

Blejka26

pencil-img

1798

joj ne vem ..zlij vodo ven in jo zelo dolgo ne zalij..po občutku..kakšnih 14dni ne ali tri tedne..mogoče se bo opomogla..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

clock-img

05.07.2008, 23:09

clock-img

pikalonca

pencil-img

561

Mislim, da lahko. Vsaj jaz sem uspela eno rešit, ko se mi je isto zgodilo. Kot je predhodnica napisala, sedaj jo nekaj časa pusti čisto na miru in je nič ne zalivat, da se zemlja čisto izsuši, potem pa jo zalivaj enkrat na teden in to bolj po malo. No jaz sem tako delala in sem ravno danes opazila, da poganja novi listek in poganjek za stebelce, kjer cveti.

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

clock-img

06.07.2008, 12:31

clock-img

atanja

pencil-img

1214

Men jo je pa mami k sem bla na dopustu. PA tok je bla lepa. JAz sem takoj vodo odlila zdaj jo bom pa kake tri tedne pustila na miru-kot so napisale.

clock-img

06.07.2008, 12:35

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

jaz bi jo presadila v nov substrat. pa dobro preglej korenine. komot odstraniš tiste, ki gnijejo. vsaj 1/3 jih mora pa ostat - se mi zdi, da je nekako tako. no, jaz sem tako rešila že več mojih orhidej. vsak dopust mi jih utopijo.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

clock-img

06.07.2008, 15:32

clock-img

ma&he

pencil-img

143

Presadi, za naprej pa moraš orhidejo fajn zalit, malo pustit da se zemlja napoji in potem odvečno vodo odlitm, tako me je podučil naš cvetličar, kjer kupujem rožce.

clock-img

12.07.2008, 18:54

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

vodo odlij in ne zalivaj teden dni. Si bo opomogla. Nič ne rabiš presajat,

jaz mojh še nikoli nisem presadila in že 5 let non stop cvetejo. pa tudi z ničemer jih ne gnojim. Pogovarjat s eje pa treba in jih božat user posted image

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

clock-img

14.07.2008, 12:06

clock-img

kjava

pencil-img

2416

Jaz pa moram mojo presadit, ker tako žene korenine, da jo bo glihkar ven iz lonca vrglo. Kar leži mi že na polici. Samo moram najbrž počakat, da odcveti.

clock-img

15.07.2008, 21:46

clock-img

zaljubljena23

pencil-img

3286

Predhodnice so kar lepo povedale.

Kjava, ja počakaj, da odcveti, še le nato jo presadi

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

clock-img

12.08.2008, 17:18

clock-img

pepela

pencil-img

22

Z orhidejami je pa takole: no, sedaj tvoja se mora malce presušiti, da se ne utaplja naprej. Nekaj pa zagotovo velja: orhideje obožujejo tuširanje. Zlončkom jo postaviš v kad, ali umivalnik, odpreš tuš in jo kar nekaj časa zalivaš. Med letom 1x na teden, med poletjem 2x. Odkar to počnem, mi super delajo in vsakopomlad na novo cvetijo.

Sicer pa je važno, da imajo dobro prezračen prostor in da jih vsako jutro poškropiš po listkih in štrcljih. Potem pa je vseeno ali so direkt na soncu, bolj v senci...nima veze, zračnost in vlaga sta pomembnejša.

clock-img

19.08.2008, 08:11

clock-img

soncnica 3

pencil-img

420

Se pridružujem Pepeli, le da menim, da je dobro da orhideja le nima preveč popoldanskega sonca. Gnojim pa jih z ampulami, najcenejše so pri nas v Merkurju. Gnojim, ko odcveti in nato, ko začne spet poganjati cvetove. Pa tuširam jih, pustim približno 1-2 uri v vodi, potem nazaj v lončke, tako da malo vode ostane spodaj pod koreninami, ampak ne sme stati v vodi. Voda mora nato izhlapevat v substrat, ker so to tropske rože.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem