cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Tristan - pomen

clock-img

20.05.2008, 11:23

clock-img

Julija08

pencil-img

1299

Meni je ful všeč za fantka ime Tristan, pa nikjer ne najdem pomena. Videla sem samo da je Keltsko oz. Galsko.
Ali se kateri sanja kje naj še iščem oz. kaj pomeni?

clock-img

20.05.2008, 11:27

clock-img

BAMBINA_

pencil-img

3394

KLIKNI
Pomeni torej žalosten.

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

clock-img

12.06.2008, 23:41

clock-img

Vema

pencil-img

2

Čeprav v francoščini ime pomeni žalosten, je bil Tristan v originalu menda Arturjev vitez in brecej dobrovoljne narave. Več žal ne vem...

clock-img

12.06.2008, 23:54

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

IZVIRNO SPOROČILO: Vema

Čeprav v francoščini ime pomeni žalosten, je bil Tristan v originalu menda Arturjev vitez in brecej dobrovoljne narave. Več žal ne vem...

Tako je. Ime je keltskega izvora.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

14.06.2008, 09:48

clock-img

Mijavček

pencil-img

1701

Meni je tudi ime Tristan všeč, malo imam samo pomislekov ker je v bistvu tragični junak. Tole sem pa najdla na strani Behind the name (linka ne morem pripopat);

TRISTAN

Usage: Welsh, English, French, Celtic Mythology
Pronounced: TRIS-tan (English), trees-TAWN (French)   [key]

From the Celtic name Drystan, which was probably derived from drest meaning "riot" or "tumult". It is sometimes associated with Latin tristis "sad", but this connection is doubtful. In Celtic legend Tristan was sent to Ireland in order to fetch Isolde, who was to be the bride of King Mark of Cornwall. Instead, Tristan and Isolde end up falling in love.

Še prevod: iz keltskega imena Drystan, ki verjetno izvira iz drest, kar pomeni "izgred" ali "upor" . Včasih se ga asociira z latinskim tristis "žalosten", tida ta povezava je dvomljiva. V kletski legendi je bil Tristan poslan na Irsko, da bi pripeljal Isolde, ki naj bi postala nevesta kralja Marka Cornwallskega. Namesto tega, se Tristan in Isolde zaljubita.

clock-img

17.05.2011, 08:55

clock-img

TAMIKA3

pencil-img

4928

Pozdravljeni!

Mene pa zanima kdaj goduje Tristan oz. katerega zavetnika ima??

Hvala user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

27.05.2011, 15:21

clock-img

diamantina

pencil-img

1091

Moje ime ima zelo lepo pomen, pa me po pomenu nihče nikdar ne sprašuje, zato se s tem ne obremenjujte. Tudi pomen nima vpliva na osebnost vašega otroka ...

Če bi gledali po poemenu, ne bi nihče želel imeti Julije, bradate user posted image  

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem