cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Tema

clock-img

13.10.2015, 17:36

clock-img

kobal015

pencil-img

1

Pozdravljene!

A mi lahko kdo pove kaj je tema zgodbe pri obnovi domačega branja? Recimo neki enostavni primer, kaj je tema pri Sneguljčici, Grdem račku... Hvala

clock-img

13.10.2015, 20:23

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

To je nekaj, kar zgodba/pesem obravnava, recimo ljubezen, zgodovina, politika.
Pri pravljicah je največkrat oz. vedno osrednja tema boj med dobrim in zlim.

clock-img

14.10.2015, 08:26

clock-img

šrimpf

pencil-img

401

Pri pravljicah gre za vse mogoče teme, pri klasičnih gre res predvsem za boj in prevlado dobrega nad zlim, pri novejših pravljicah pa gre zelo pogosto za razlaganje vrednost skozi zgodbo, ki se jih na ta način lažje približa otroku. pogosta tema je prijateljstvo, soočanje z različnimi travmami, premagovanje strahov... za katero zgodbo konkretno delate obnovo?

clock-img

14.10.2015, 19:47

clock-img

liliana

pencil-img

10282

No, pri enih novejših "pravljicah" pa je sploh težko ugotoviti, kaj za eno temo je želel avtor sporočiti.......user posted image

clock-img

14.10.2015, 22:52

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

No, pri enih novejših "pravljicah" pa je sploh težko ugotoviti, kaj za eno temo je želel avtor sporočiti.......user posted image

Ampak res. Sem ravno zadnjič eno tako brala tamali, pa pri bogu prisežem, da mi ni bilo jasno sploh, kaj berem user posted image Pa se nimam za neumno, celo iz foha sem.

clock-img

23.10.2016, 19:12

clock-img

Mars07

pencil-img

1

Kalkulator neopravdanih sati: Koliko neopravdanih treba za opomenu?
Odličan portal za učenike i učitelje. PRIDRUŽITE SE! Upisi u srednju školu.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem