cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Težave s pristavljanjem

clock-img

07.11.2005, 17:18

clock-img

simona2

pencil-img

474

Moja user posted image  je zelo zahteven otrok kar se tiče hranjenja. Stara je 2 meseca in se polno dojiva, vendar imam s tem kar veliko problemov. Kot prvo odločila se je, da ona ne bo jedla na dve ali tri uri temveč takrat, ko ji ustreza, kar pa je lahko tuid na 4 ali 5 ur. Vedno se doji samo na eni dojki in še to največ 10 minut. Najhujše pa je s pristavljanjem, saj v večini primerov noče prijeti dojke. Včasih dobesedno kriči ob pristavljanju. Ko sem že omenila, včasih traja tudi 4 ali celo 5 ur od enega do drugega podoja; res pa je da tudi veliko spi. Pridejo pa dnevi, ko se dojiva tudi na 1 uro vendar je to zelo redko. Dejansko ne vem kaj več naredit, saj me je že skoraj strah pred vsakim podojem ali bo ali ne bo. Najbolj od vsega pa me skrbi, da enkrat ne bo hotela več prijeti, kaj narediti takrat, saj imam veliko mleka. ALi je iemla katera podobne težave? Včasih nazadnje je okoli 6 zvečer in gre nato okoli 8.30 spat in spi celo noč. Najmanj težav s pristavljanjem je ponoči, seveda če se dojiva in ne spi do jutra. 

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

clock-img

07.11.2005, 17:44

clock-img

mojcadamijan

pencil-img

246

Poskusi si stisnit in jo nahrani po steklenički-lahko si srečna naša pupika je lepo vlekla in bi še pa ni bilo mleka

clock-img

07.11.2005, 21:04

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

Živjo Simona.

tisto glede urnikov dojenja mi je zelo znano. en dan na 5 do 6 ur, naslednji pa na pol ureuser posted image  to ni nič hudega, glavno je da je dojenčica zadovoljna in lepo napreduje. tisto o podojih na 3 ure je bolj statistika kot kaj drugega.

moja je tudi imela levo joško rajši od desne, pa tudi jaz sem se na tisti strani nekako bolj znašla. zdaj (po 10,5 mesecih) pa ima obe enako radauser posted image . poskusi dojiti v različnih položajih, mogoče najdeta primernejšega.

kar se tiče joka ob pristavljanju pa ne bi vedela, saj je moja pupa vedno tako z ihto zagrabla, da mi je skor bradavico odtrgala. sem pa brala tvoj prejšnji post, da imata tudi prebavne težave - mogoče je pa kaj s tem v povezavi. zelen kakec je običajno znak, da ji nekaj ne paše. pokliči pediatra in opiši kaj se vam dogaja in ti bo mogoče znal svetovat. mogoče je alergična na kravje mleko, ki ga ti zaužiješ ali kaj podobnega. vsekakor razišči zadevo in mogoče bosta pa potem obe uživali v dojenju.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

clock-img

07.11.2005, 23:02

clock-img

fricka

pencil-img

751

Moja je reagirala enako in posledično sem si skoraj dva meseca izčrpavala. Naokoli sem hodila kot zombi, mešalo se mi je od prekuhavanja in pogrevanja stekleničk. Moj je pa tko skoz govoru, da se po hiši sliši sam še škripanje pumpice. Pol je pa na lepem minilo in sva se spet dojile. Samo brez živčnosti, pa ti bo sama pokazala kaj ji paše.

clock-img

07.11.2005, 23:49

clock-img

mamči

pencil-img

1722

Nič nisi napisala, ali ima malecka dudo, saj naš user posted image  je skoraj nikoli noče, če pa jo ima potem težje prime bradavico, kjer je sistem čisto drug in zato se bori in stoka- rabi dolgo da lepo zagrabi. Možni vzrok bi lahko bil prepolne dojke, ko so napete pa pol težje zagrabi. Najbolje je, če se dojita leže, ti približaš user posted image  k dojki, trebušček na trebušček in imaš potem eno roko fraj. S to roko sprimi CELO bradavico in kolobar in ko malčica začne iskati ji ponudi dojko. Zagrabit pa mora bradavico+ kolobar, da mlekec lepo steče. Če prime "premalo dojke" mleka ne priteče dovolj. Pri enem podoju se večkrat pristavita, da bosta ujeli pravi položaj. Ko odpre usteca jo nežno pritisni k dojki, pazi da je nosek prost.
Jaz in moj user posted image  sva imela tud take težave, pomagalo pa je samo to, da sma večkrat poskusila, da je res " zajel ves potreben del prsi"
Ne vem, ča sem ti pomagala, vendar poskusi!user posted image

clock-img

07.11.2005, 23:53

clock-img

mamči

pencil-img

1722

Aja še to- mene je tud bilo kar strah , ko sem slišala, da se prebuja, pa nisem vedela ali se bova v redu dojila. In najslabši je bil ravno ta strah- zavestno se probaj sprostit, zaupaj vase in imej v mislih da bo mlekec krasno stekel, takoj ko bo user posted image  pravilno prijel bradavico. Zaupaj vase!

clock-img

08.11.2005, 12:33

clock-img

anais

pencil-img

26

Pri nas tudi naša user posted image noče sesat pri meni. Začelo se je s tem, da nisem imela dovolj mleka, zato sem si ga izčrpavala in jo hranila z aptamilom. Zdaj, po dobrem mesecu pa imam ful velik mleka (tisti povštri za v modrc so premalo vpojni), naša user posted image user posted image pa se je zgleda tako navadla na flaško, da se ne mara več dojit. Bradavico zagrabi, parkrat potegne, nato pa jo spusti. Potem to še parkrat ponoviva, mleko ji
že teče po vratu v pajaca, nato se pa začne resno prepirati (beri: jokati) in umikati glavo in mahati in brcati in končno kapituliram ter ji dam flašo, katero takoj poje in je spet zadovoljna. A mislite, da se da s flaše spet preklopit na dojenje ali naj vržem puško v koruzo? Ker ne vem ali se splača vztrajat in matrat user posted image ... 

Prosim za nasvet...

clock-img

08.11.2005, 14:17

clock-img

mamči

pencil-img

1722

SE DA- imela bo krizo, ker za mleko iz dojke se mora precej mantrat, ker ne teče tako  lepo kot po flaši.Jaz bi malo vztrajala, seveda ne prek meje.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem