Ravno sem se vrnila iz obiska pri starsih. Pocasi jih imam res dovolj. Sicer si vedno govorim, da so to moji starsi, da je starse treba spostovat..
Zadeva se vlece ze dolgo. Pac klasicne finte, nikoli nisi dovolj dober, vedno si bil v njihovih oceh debel, nesposoben, len.. Sama kritika, vedno in povsod.. Pa sem pozrla besede.. Sem si mislila, da se stvari spremenijo, ce ne prej ko postanes stars ali kaj poodobnega..
Odkar imam Jakoba ne kazejo nobene zainteresiranosti, da bi mi v cemerkoli pomagali. OK, lazem, mama mi je 2x skuhala za njega.. Pa vidijo, da mi je tezko, vidijo da sem popolnoma sama za vse.. Pa saj ne recem, ce bi bili sami tako zelo zaposleni.. Pa je mama uciteljica in dela povprecno 4 ure dnevno.. Pa tud pocitnic je veliko.. Pa dobro, sem si rekla, pac ne bodo pomagali.. Vendar sem skoz delezna ocitkov, kako sem slaba mama, kako je bilo njej tezko, kaj vse je morala sama in kaksni so bili tisti casi, ces, kako je nam lazje.. Pa Jakob ni nikoli dovolj oblecen, ce je bolan je zaradi mene, ce ne more zaspat je to zato, ker sem ga razvadila.. Ma kaj bi nastevala, sto in ena stvar.. Non-stop dobivam po glavi..
Danes smo bili na kosilu pri njih doma.. Pa sem valjda spet imela premalo oblecenega, pa ona mu je ful dobro skuhala, ker jaz tak ne znam kuhat in najbrz itak cez teden nic ne je.. Potem je sledil vrhunec. Pozabila sem povedat, da sem zelo prehlajena, kasljam in skoraj brez glasu.. Pa je rekla: "Kaj dojis ga vec ne??" Pa sem rekla, da se vedno. Pa odgovori: " Nekam hitro si nehala, glede na to kako si se hvalila kako dolgo bos dojila.." Pa sem se obrnila stran pa sem rekla: "Mami, mene to ful izcrpava, cel dan nic ne jem, ker ne utegnem.." Odgovor pa se je glasil: "Pri tako debeli riti ne bos crknila..." :( :(
Preden je sla je rekla, da se bo jutri oglasila na obisk (do zdaj je bila na obisku 2x v 8 mesecih), pa sem ji razlozila, da sem si omislila pomoc 2 uri dnevno, da v tistem casu pospravim po hisi in nekaj pojem.. Da mi jutri res ne pase, ker mam ze zmenjeno, da ne bom brezveze placevala.. In je veselo dodala nekaj v stilu: "Joj, cel svet se ti bo smejal kaksna si.. Ti doma, pa nekoga placujes. Haha."
Ko sem se vsedla v avto nisem mogla drugega, kot se razjokat.. Kaj je to? Sebicnost? Hinavscina? Res ne vem vec kako naj..
Seveda jim se vedno nisem povedala, da sem noseca.. Le kako naj, pri taksnih starsih.. :(
Kakrsenkoli nasvet drage mamice, mi bo zelo pomagal..